Ризова към Хекимян: Много бързо свихте друго гнездо. Той: За да се почувстваш в дом, трябва да те приемат (видео)

OFFNews 06 октомври 2023 в 09:27 12170 7

Антон Хекимян/Цветанка Ризова

Снимка бТВ

Антон Хекимян при Цветанка Ризова

Остър сблъсък между Антон Хекимян, кандидат за кмет на София от ГЕРБ-СДС и бивш шеф на „Новини, актуални предавания и спорт“ в бТВ, и доскорошната му подчинена и водеща на предаването „Лице в лице“ Цветанка Ризова се разрази в студиото. След като изясни ситуацията в телевизията и регламентът й за предизборни интервюта, Ризова уточни, че гостуването е безплатно за всички кандидати. Казвате, че бТВ е била ваш дом, онзи ден заявихте, че ГЕРБ е вашето семейство - много бързо сменяте дома, атакува Ризова и попита дали нов пост - например в европарламента няма да доведе до ново семейство. 

бТВ е била мой втори роден дом. Докато съм работил като репортер, водещ и мениджър, съм работил с ясната мисъл, че не искам по никакъв начин да има репутационна щета. Работил съм винаги, за да защитавам доброто име на телевизията. За да се почувстваш в дом, трябва да те приемат като свой. Радвам се, че за седмица и половина заедно с отбора, който работи за София, видях в очите на хората хъс за победа. Видях и приемането от тяхна страна, отговори Хекимян. 

Не виждам съмнение, което трябва да отхвърля от себе си. Отношенията ни с бТВ са приключили много бързо, след като съм изпълнявал длъжността директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ и съм приел кандидатурата за кмет, каза Хекимян. 

„Господин Борисов най-правилно и точно може да отговори на въпроса за структурите. Аз не искам да изпадам в детайли от кухните. Сред номинациите на структурите са били и имената на други журналисти. Аз не съм партиен член, не обмислям това“, каза още Хекимян. 

„Други журналисти, които са получили подкрепа от структурите, означава едно – хората в партията виждат в хората като нас, които се занимаваме с обществени дейности, личности, които могат да свършат работа за града. Това е много важно“, коментира той. 

„Периодът след предложението беше кратък. Не е обмисляно нито седмици, нито месеци. Много кратко беше времето, в което аз трябваше да взема решение. Исках да го направя, защото исках да работя за София – мястото, на което съм изградил живота и кариерата си. Има моменти в живота на човек, в които трябва да се вземе решение и да се поеме отговорност. Залогът на тази кампания е голям - залогът да не бъде дръпната ръчната спирачка и да не се развива градът. Има хора и партии, които са задраскали от бюджета на София проекти, свързани с метрото за 200 милиона лева, задраскали са проекти за ВиК на София“, обясни още Хекимян.

„Обикалял съм страната през тези месеци и като журналист хората са идвали при мен и са ми казвали – какво се случи, нали трябваше да има друга политика и нов морал? Знаете ли колко хора са разочаровани? Няма нов морал, има етика и принципи, които трябва да бъдат спазвани“, посочи той. 

Ремонтът на ул. „Шишман“

„Ремонтът се превърна в хит, но когато се въведат стандарти, това ще означава и край на „ремонт на ремонта“. Йорданка Фандъкова все още е кмет на София. Казусът с въпросната улица се повдига неведнъж. Смятам, че с екипа, който стои зад мен, подобни казуси могат да бъдат избегнати. Със сигурност има кусури. Ако се вгледаме във всяка една плочка, може да видим нещо, което няма да ни хареса. Нека погледнем голямата картина“.

Канализацията на София

„Най-лесно е да се дават срокове и обещания преди изброи и след това да не се изпълняват. В Драгалевци тече този ремонт с канализацията. Парите, които бяха изтеглени от бюджета на София, за да не случи канализацията в северните части, ще намерим средства те да се случат. Не се ангажираме със срок, но в следващия мандат това е реален проблем, който може да се бъде решен“. 

„Не искам да кажа, че съм най-големият критик. Колегите от всички медии са съсредоточени в проблемите на София. Отразявали са ги години наред и са ги показвали в ефир. Искам да ходя по добри тротоари. Не искам, когато ходя по тротоара, обувките ми да бъдат кални“, добави Антон Хекимян.

„Топлофикация София“

„Важно е в столицата да има енергийна независимост. Реновиране и модернизация на мощностите на „Топлофикация София“ може да се случи. Инфраструктурата ѝ трябва да остане общинска или държавна и не трябва да се стига до приватизация. Ще разчитаме и на помощ от държавата“, каза още кандидатът за кмет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

7

ob1

06.10 2023 в 20:53

Ххахаха, бичивиту прави смешни опити да демонстрира независимост от ГРОБ :) Айде нема нужда, знаем ви какви сте подлоги!

1000

6

Uffff

06.10 2023 в 20:43

Днес четох един много хубав виц: Учени от Иститута по шменти-капели открили нова единица за измерване на гъвкавостта в кръста - 1 Хекимян. :))))

-480

5

Октим

06.10 2023 в 16:41

Още един, който не можа да разбере, че селяндури и провинциалисти като него унищожиха столицата не само с присъствието си, но особено с дейности и професии, които изобщо не са за тях!!!

1419

4

Dido

06.10 2023 в 15:29

Туй смЯшно нЯщо не става за касиер в хоремага на Гълъбово, то се пъне за столицата...Баси, наистина има дебил, които НЯМАТ ВРЪЗКА с реалността!Онова симпатично момиче от НОВА - Василена, как е била толко' години с това кухо яйце - не ми го побира главата?!

14469

3

случайно прочетох

06.10 2023 в 14:25

"Не се ангажираме със срок, но в следващия мандат това е реален проблем, който може да се бъде решен“.

Верно ли проблемът е реален?
И може да се реши?
Без срок?
:–)))))))))))))) Клоун!
Тоя става само за подмазвач и слугинаж! За кмет на Стара Загора не става, той за София се напъва! Смешник!

1000

2

Spartak

06.10 2023 в 11:40

Сблъсък друг път. Защо никой не го пита, как така се отказва от годишни приходи около 500 хил лева в БТВ, за да отиде да работи като кмет за 4 пъти по-малки годишни приходи ?

1005

1

ПР

06.10 2023 в 10:39

Случайно попаднах вчера на това шоу.
Хъкамъкимян беше потресаващ!Какво самочуствие,каква партийна увереност,граничеща с откровена наглост!
Доктрината "Фандъкова-хубаво е!",беше ярко защитена,като Матросов на амбразурата.Добре,че Цветанка не му отстъпи нито сантиметър,за да доразвие докрай вменените му от Партията,тези.Честно,потресе ме този фейс.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки