Петър Москов във Варна: КОД ще премахне привилегиите за малцинствата

OFFNews 26 март 2021 в 11:48 1831 0

Силната държава трябва да е в служба на всеки българин. Това означава да гарантира сигурност, качествено образование и модерно здравеопазване за всеки гражданин и неговото семейство. Да защитава традиционното българското семейство и да осигурява среда за неговия просперитет, така лидерът на КОД Петър Москов започна представянето на приоритетите на консерваторите за управлението на държавата пред симпатизанти във Варна, където е и водач на консервативната листа. 

КОД ще премахне привилегиите за малцинствата, обяви той. Според него, силна държава е тази, която зачита достойнството на всеки човек, а не го унижава и пренебрегва, заради чужди култури и обичаи, не подчинява и потъпква ценностите и традициите му в служба на капризите на различни малцинства. В нашата страна държавотворен е българският народ и не може да има никакви компромиси с българското достойнство и защита на националните интереси, категоричен беше Москов. Няма силна държава и здраво общество там, където се извършват либерални експерименти с човешката природа, поясни той. 

Една държава е силна, когато има образовани и отговорни граждани, за разлика от либералната и разградена държава, е записано в документите на КОД. Българската конституция е задължила данъкоплатеца да плаща образоването на всяко дете, докато то навърши 16 години. Никой не трябва да има привилегията, след толкова години безплатно обучение, да излезе неграмотен. Според Москов, образованието е право и отговорност. КОД ще въведе задължително основно образование, ще спре издръжката на неграмотни и ще наложи забрана да гласуват. Това ще мотивира семействата да образоват децата си и ще намали армията от неграмотни и безработни, поясни целите на мерките лидерът на консерваторите. 

Според програмата на КОД, силната държава се грижи за реда и сигурността на обществото, за да могат гражданите свободно да се трудят за прехраната на своите семейства и спокойно да реализират житейските си планове, а не докато са на работа да се притесняват за сигурността на децата си и да се страхуват за живота на възрастните си родители на село, каквато е реалността в момента. 

Държавата трябва да въведе ясни правила за бизнеса и да гарантира честно състезание. Свободата в икономиката ще осигури високи доходи за заетите и ще увеличи благосъстоянието на българското семейство. Москов обясни, че държавата не може да се намесва в икономиката. Тя трябва да осигури еднакви правила и контрол, които да спрат рекета на институциите над малкия и среден бизнес и да дадат свобода и просперитет на предприемчивите. „Да отвориш една кебапчийница или фризьорски салон, не може да бъде ежегодно ходене по мъките, за да угодиш на десетки институции и контролни органи“, обясни още той. 

Програмата на КОД отделя специално внимание на чистата природа и разумно използване на ресурсите. Чистата природа и поддържането на околната среда е основна грижа на всеки добър стопанин, убедени са консерваторите. Истинската грижа за българската природа и разумното използване на природните ресурси са отговорност и на държавата и на всеки от нас. Важно е децата ни да пият чиста вода и да не дишат замърсен въздух, а не да забраним да издишаме въглероден диоксид, обясни председателят на КОД. 

Българите се европейци и мястото ни е в ЕС. Чрез ЕС най-добре можем да отстояваме националните си интереси. Задължение на правителството обаче е да защитава и подкрепя българската култура, традиции и национално достойнство, а не да се поддава на натиска на крайни леви и либерални политически лобита, заяви в заключение Москов. 

Парламентарни избори 2021

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews