Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Петър Москов: КОД е гласът на свободните българи, а свободните българи не повярваха на заклинанията, че Украйна ще падне за три дни!

Евроатлантизмът е свободният свят и ние трябва да защитаваме тази свобода не само от Русия и Путин, но и от тези европейски политики, които ни правят техни безпомощни жертви и сглобяват оръжията, с които Кремъл ни атакува

OFFNews 18 септември 2022 в 12:09 1429 1

Москов

Снимка Пресцентър на КОД

Петър Москов

Въртим се в омагьосан кръг - да продължим със служебните правителства на БСП и президента Радев или да ни управлява някаква коалиция и пак с БСП. Това не е свободен избор. Това е още от същото - поредните социалисти, поредните представители на българската и на кремълската ченгеджийница се сменят във властта, защото кое крило на БСП – дали това на Радев или това на Нинова ще бъде в управлението, за мен като десен човек, това не е важно.

Страшното е, че претендиращата за дясна Демократична България прекрачи границата, след която всичко изглежда възможно. Защото всеки глас за дясна партия е глас, срещу БСП. И ти да занесеш точно тези гласове при БСП, точно с тях да дадеш властта на БСП да приема социалистически закони и да реставрира комунизма в България, символ на което стана реставрирането на паметника на Бузлуджа с парите на данъкоплатците, тове не е просто предателство. Това е лишаване от смисъл на десницата.

Това коментира лидерът на КОД Петър Москов.

Единственият изход от този омагьосан кръг, който предава бъдещето на България на всеки няколко месеца е силно дясно обединение, стъпило на истински ценности, които правят невъзможна колаборация със социалистите. Много хора вече припознават КОД като истинската ценностна десница в България. Ние нямаме претенциите да бъдем така масова, така мощна, народняшка партия като ГЕРБ. Но имаме претенцията да браним десните ценности. Да се борим за дясно управление, защото знаем, че обратно на левите и популистки правителства, които рушат държавата и обществото, само дясното управление е полезно за развитието на икономиката, за увеличаване на доходите, за независима от чужди интереси България.

Затова сега целта ни е силно дясно обединение, което да направи възможно дясно управление с три спешни цели: излизане от орбитата на зависимост от Кремъл, противопоставяне на социалистическите практики и раздаващата парите ни държава и скъсване на хватката на олигархията през решителна лустрация, защита на европейските християнски ценности и традиционното семейство, на здравия производствен капитализъм, за да не допуснем нашия ЕС да се превърне в нов Съветски съюз, допълва Москов.

Гласът за КОД е глас за реализацията на тези цели и катализатор за дясно обединение, което да поеме отговорността за постигането им.

Защо казвам - да не допуснем ЕС да се превърне в Съветски съюз? Българинът е европеец от преди да има ЕС. Повече от хилядолетие България се е градила и оцелявала на основата на християнската, европейска култура. Точно тези европейски ценности и това самочувствие са ни съхранили като европейци, християни и българи през петте века, когато сме били част от Османската империя.

На едно от срещите ми във Варненско един човек ме пита „докторе, ние знаем, че Русия винаги ни е мачкала и ни е използвала, ама кой ще ни пази от европейските ценности, ако не е тя?“ Ето тази цел на Путин осъществиха европейските либерали. Замениха изконните европейски ценности и християнска култура с безбожие и зелени утопии и превърнаха Путин в очите на хората в техен защитник. Тези либерали и неомарксисти превърнах европейските граждани в жертва на голямата лъжа на Путин и на Кремъл. Същото направиха с енергийните източници. Затвориха и унищожиха всички източници на територията на Европа и я направиха зависима изцяло от руския газ. Това безумие глупост ли е или предателство?

Затова казвам, че евроатлантизмът не може да бъде само дума. Зад тази дума стои свободният свят и ние трябва да защитаваме тази свобода. Не само от Русия и Путин, но и от тези, които ни правят техни безпомощни жертви и сглобяват оръжията, с които Кремъл ни атакува, посочва още Петър Москов.

Парламентарни избори 2022

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

18.09 2022 в 12:26

Пепи мафията го държи за ташац*те откато ДПС го излъга за ваксините. Жалко, бяха силни заедно с Кънев. Сега е просто поредния слуга на повикване като ония в СДС