Патриотичният фронт тръгва на избори с радикални мерки срещу корупцията (видео)

НФСБ и ВМРО искат квоти за джамии и български флаг пред всеки храм

Калоян Константинов 07 септември 2014 в 16:41 3080 4

Лидерите на партийните листи на Коалиция "Патриотичен фонд".

Радикални мерки срещу корупцията е основният акцент на коалиция "Патриотичен фронт", която откри на предизборната си кампания днес.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че "Фронтът" е за "радикално съкращаване на чиновничеството в България, по-добри заплати за чиновниците, които ще работят, но и промяна на техния манталитет със законови средства. Корупцията е нещо, при което ние сме на първо място в Европа. Държавен чиновник – без значение дали ще бъде полицай или министър, при съучастие в извършване на далавера или престъпление, да получава двоен размер присъда спрямо частното лице. И до края на живота си няма да има право да заема държавна длъжност".

Каракачанов се закани да прекратят "партизанлъка" в държавната администрация - когато някоя партия дойде на власт, да направи чистка и да сложи свои "партизани" в администрацията. С думите си той подкрепи мнението на основния си коалиционен партньор НФСБ, изразено от лидера на партията - Валери Симеоновм, че "стягащата примка на администрацията и на чиновническия рекет" са основните причини за съсипаната икономика и за липсата на дребния и среден бизнес в България".

Водеща идея в реформирането на администрацията заема намерението на "Фронта" за обратен принцип при писането на молби. "Сега действа принципът на мълчаливия отказ, ние ще въведем принципа на мълчаливото съгласие. Когато всеки един българин пожелае да бъде свършено нещо, а в законово установения срок не му бъде отговорено писмено – отрицателно, аргументирано, с печат, ще се смята за одобрено и той започва да работи", заяви Каракачанов.

Валери Симеонов поиска пълно отделяне на държавата от вероизповеданията и утвърждаване на светските власт и образование в България.

„Ние сме против въвличането на деца в религиозни ритуали, каквото е криминалното на битово ниво обрязване против волята на децата, които не могат да изразят своето желание или нежелание. Ние сме против всякакво промиване на мозъците на децата, докато не навършат пълнолетие", защото "никой няма право да наложи собствените си религиозни убеждения на когото и да било български гражданин", каза лидерът на НФСБ.

Симеонов пожела още изграждането на каквито и да било религиозни храмове у нас да става само при наличен брой вярващи, както в Турция са необходими 30 000 души от дадено вероизповедание в населеното място, за да се построи храм. "В нашата програма залагаме и задължителното издигане на пилон на българския трибагреник пред всеки религиозен храм, независимо от коя религия е", допълни той.

За главен противник на коалицията бяха обявени, на първо място, ДПС, а след нея всички партии от статуквото и подкрепящите ги други партии. Патриотичният фронт е готови да се коалират с всеки, освен с Движението за права и свободи.

Каракачанов призова всеки българин да води борба с нихилизма, отчаянието и безразличието, като напомни за мотото на коалицията за изборите - "България над всичко".

Сред останалите мерки, които пожелаха лидерите на ВМРО и НФСБ, бяха:

- създаване на Министерство на туризма, което да поеме работата по най-развиващия се отрасъл в българската икономика за последните 25 г.;

- минимум 20% от данъците, събирани във всяка община в общинския бюджет;

- по-справедливо и гъвкаво ДДС;

- спешно решаване на въпросите с КТБ и погрижването банката да заработи по най-бърз начин;

- детските помощи, помощите за майчинство и социалните осигуровки да бъдат съобразени както с образователния ценз, така и с приноса на конкретния ползвател за държавата и общините;

- "да се спре масовото промишлено производство основно на циганския етнос";

- преодоляване на демографския срив сред българския етнос;

- борба с "фармацевтичната мафия";

- медицинско обслужване в малките населени места;

- гарантиране на правата и свободите на българските малцинства в съседните ни държави и Украйна;

- незабавно спиране на кражбата на историята ни от страна на Македония;

- запазване на "максимален неутралитет" по отношение на конфликта между Украйна и Русия;

- да няма чужди войски у нас, както и да няма български войски в чужди територии;

- събаряне на всички незаконни постройки в цяла България, не само по гетата;

- да няма расизъм и дискриминация в държавата;

-  възвръщане на наборната служба, военна подготовка в средния образователен курс и спешно възстановяване на ракетните бази в югоизточна България;

-  отделяне на ГДБОП от ДАНС и назначаване на специалисти по външното разузнаване в българските посолства и консулства;

- въвеждане на час по патриотизъм в родните училища;

- двойна трудова повинност за всеки, който не е завършил задължителното държавно образование до 16 г.;

- всеки собственик или арендатор на над 10 000 декара обработваема земя да засява 2% от земята, заради която получава субсидии, със зеленчуци и плодове.

Подробности за намеренията на "Патриотичен фронт" може да видите във видеото с речта на Красимир Каракачанов от откриването на предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови