БСП и ГЕРБ в люта битка за четвъртото място в предизборната анкета на OFFNews

Според временните резултати партията на Слави Трифонов излезе на второ място в допитването сред читателите ни

OFFNews 28 март 2021 в 12:27 33480 1

Вече 17 437 души са гласували в анкетата на OFFNews "За кого ще гласувате на парламентарните избори на 4 април 2021?", която ще остане активна на сайта ни до деня за размисъл.

Междинните резултати от допитването са доста интересни и естествено се разминават драстично с прогнозите на социолозите. Нашата анкета не претендира за национална представителност, а отразява само пристрастията на читателите ни, а може би и целево активирани поддръжници на определени политически партии.

Според данните до момента най-висока подкрепа получава Демократична България. За обединението между ДСБ, Зелено Движение и Да, България са декларирали, че ще гласуват 23,93% от отговорилите на въпроса или 4172 души. ДБ води убедително от самото начало на допитването ни, но с нарастването на броя на гласуващите процентът за коалицията леко се понижава.

Разместване обаче има на второто място. Според междинните ни данни на него се изкачва партията на шоумена Слави Трифонов "Има такъв народ", която успява да изпревари националистическата и често определяна като проруска формация "Възраждане". 

За партията на тв водещия от телевизия Седем осми са декларирали, че ще гласуват 13,48% от участниците в анкетата ни или 2350 души. В същото време подкрепата за политическия проект на Костадин Костадинов е 10,54% или 1838 гласа.

Всички останали партии получават в допитването ни едноцифрен процент симпатии.

За четвъртото място се води истинска битка между феновете на БСП и ГЕРБ. До момента ту едната от партиите мастодонти излиза напред, ту другата. В момента обаче партията на Бойко Борисов излиза с едни гърди напред. За нея са декларирали, че ще гласуват 7,87% или 1372 души. Подкрепата за Столетницата на Корнелия Нинова е 7,48% или 1305 гласа.

Шестото място в допитването ни е за БНО - партията с чиято регистрация на вота се явява политическият проект на бизнесмена Васил Божков "Българско лято". За него гласовете са 6,45% (1124).

Още две формации прескачат 4-процентната бариера в анкетата на OFFNews. Това са предизборното обединение "Изправи се! Мутри вън!" и "Движение на непартийните кандидати".

За водената от Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян формация казват, че ще гласуват 4,69% от читателите ни или 817 души, докато за водената от Минчо Христов Куминев партия са 4,19% или 730 наши читатели.

Най-близо под чертата за парламентарно присъствие се нарежда партията КОД, основана от бившия министър на здравеопазването и бивш зам.-председател на ДСБ д-р Петър Москов. За нея са 3,07% или 535 души.

Класическите националистически формации - ВМРО, Атака и Воля-НФСБ получават символична подкрепа и нямат изглед за парламентарно присъствие, ако това се решаваше от читателите на OFFNews.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови