Първанов: Поне половината от депутатите трябва да бъдат избирани мажоритарно

ОFFNews Последна промяна на 13 май 2014 в 18:42 2335 4

Георги Първанов

Снимка Архив

Георги Първанов

Положението, до което са докарани отговорните институции в държавата, е нетърпимо. Недопустимо е - почти всяко заседание на парламента да бъде проваляно, заради липсата на кворум, а когато народните представители все пак решат да работят, да произвеждат единствено калпави и вредни за страната закони.

Това заяви пред симпатизанти в Тополовград лидерът на АБВ Георги Първанов.

Той бе категоричен, че политическият модел в страната се нуждае от промяна, която да върне диалога в името на приоритетите, които могат да възродят България.

Диалог, в който отговорните политици обещават реално постижими неща и после ги изпълняват, посочи Първанов.

Според него пътят на реформата минава през промяна на модела, по който се избират народните представители. Той трябва да бъде преструктуриран в система от смесен тип, в която поне 50 процента от депутатите да бъдат избирани мажоритарно, заяви Първанов.

По думите му държавата трябва да намали драстично и субсидиите за партиите, които в момента се възползват от ненужно раздуто държавно финансиране. Не е нормално по този показател да надминаваме десет пъти утвърдени демокрации и силни икономики като Германия, заяви той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.05 2014 в 09:24

Хей,другарю те нещо си се объркал...Нали ти беше стратега на тройната крадлива коалиция.Нали теб те избираха турци,цигани,купени гласове.Сега се възмущаваш!От какво бе драги,архарски?
От себе си,може би!
Скрий се някъде предателю?
Мишок си ти...
Ние ще гласуваме за АТАКА,за да не вкараш евродепутат,защото самият ти си оплетен в лъжи и кражби!

13.05 2014 в 21:39

българина отдавна не ходи на избори,защо пресата и интернета постоянно засират медийното пространство с ненужен боклук само да заемат място.Народа отдавна избяга някъде но не в България,тя целта на управляващите еврейски марионетки беше такава.Сега ново лайно -евроизбори.Ние не искаме да живеем в еврейска колония в лихваро-спекулантски съюз с жидовете,майка им да еба.Фондацията америка за България е фонд за прехвърляне на международен еврейски престъпен капитал и само поробва повече българина.Не рекламирайте вражески за България фашистки системи на грабежа,скороще има голяма чистка стягайте багажа

13.05 2014 в 19:37

... без ясни договори с цена и срок и съответно материална и имуществена вкл. отговорност нищо нема да стане, ако ще и папата да ги назначава... мажоритарно!
... хахахахахахаха

... каквото пише в предизборната програма - това се прави и то по указания начин, срок и цена... нищо друго... ама нищо!

... внасяш гаранция 1 млн. ставаш депутат, отзовават те - връщаш заплатите и режийните трикратно... и лустрация за 10 години... нещо такова... екшън план, а !!!

... хахахахахахаха

13.05 2014 в 19:08

В случая напълно съм съгласен с Първанов - намаляване държавните субсидии за партиите, мажоритарни избори, нов политически модел в България. Бившият президент не трябва да се подценява и АБВ има бъдеще по всяка вероятност.