Партията на Ненчев премълчава, че купуването на гласове е престъпление

Симона Костадинова 15 октомври 2015 в 14:17 3004 1

Министър Николай Ненчев

От БЗНС, с лидер министърът на отбраната Николай Ненчев, са публикували в партийния си вестник агитация за техни кандидат-кметове, но без задължителния надпис "купуването и продаването на гласове е престъпление".

Броят на в. "Земеделско знаме", почти изцяло изпълнен с предизборна агитация, е от 9 октомври 2015 г. В него са публикувани снимки на кандидатите за кметове и общински съветници от БЗНС и местата им в листите на Реформаторския блок по места. Само към няколко изображения обаче стои задължителният по закон надпис "Купуването и продаването на гласове е престъпление".

Същото нарушение е допуснато и в електронното издание на вестника от тази дата.

ЦИК провери сигнала за нарушението и го потвърди. Вчера комисията излезе с решение 3 от 4-те страници на електронното издание да бъдат заличени. 

Агитационните материали в нарушение на закона са общо 24. Те представят кандидати на БЗНС за кметове и общински съветници от Котел, Сливен, Хаджидимово, Сандански, Гоце Делчев, Гърмен, Монтана, София, Троян и Пловдив.

Главен редактор на в. „Земеделско знаме“ ще получи и акт от ЦИК, а областният управител на София ще трябва да издаде наказателно постановление за нарушението.

Към 14 ч. на 15 октомври електронните страници все още не бяха премахнати:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews