Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Нинова няма да търси подкрепата на ДПС

OFFNews 08 ноември 2016 в 08:52 3767 7

Нинова няма да търси подкрепата на ДПС

Снимка bTV

Не сме водили разговори с ДПС до първия тур на президентските избори, няма да водим разговори и за втория, обръщаме се към всички граждани. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

Тя посочи, че кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева не е подходяща за държавен глава, защото вместо да обединява народа, го разделя.

За кандидата, подкрепен от БСП – ген. Румен Радев, Нинова каза, че не иска той да слуша партийното ръководство.

Тя коментира още, че партията не се е отказала да иска оставката на кабинета, предсрочните избори са необходими, а БСП е в кондиция и е готова да вземе властта, но сега по-важен е вторият тур на президентските избори. Тя посочи и че партията бележи ръст в последните месеци.

Нямаме съмнения, че ще победим, а дали курсът е към предсрочни избори, ще кажем на 13 ноември, посочи Нинова.

Една от лъжите, коrто се тиражират, е, че се задава управление с ДПС. Гледам резултатите в Турция и в смесените райони, където печелят Цецка Цачева (подкрепена от ДОСТ) и Пламен Орешарски (подкрепен от ДПС). Премиерът Бойко Борисов, който направи много грешки във външната политика, вкл. срещата му с Ердоган, точно те да говорят така... Ние не сме водили разговори с ДПС до първия тур, няма да водим разговори с ДПС и за втория, обръщаме се към всички граждани. В нощта на изборите нямаше заявка ДПС да подкрепи ген. Радев. Аз отговарям за позицията на БСП и тя е, че няма да водим преговори с партийни централи. Ако ДПС обявят, че подкрепят Радев, ме поканете пак и тогава ще кажа как реагирам, заяви Нинова.

В изборната нощ лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че движението няма да влиза в преговори за втория тур, но избирателите му ясно са заявили, че властта не трябва да е концентрирана в една партия. Борrсов беше много ясен, че не желае подкрепата на симпатизантите на ДПС. От друга страна ген. Радев посочи, че ще търси подкрепата на всички избиратели, каза Карадайъ и добави, че избирателите на Движението ще направят на втори тур необходимото, за да получат промяната, която желаят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

7

мнение от IP

08.11 2016 в 11:36

Значи почваме отново. Като начало - 2013 г. Пък с късмет можем и да вървим от там назад....Нинова влиза в парламента и обещава да върнат тютюнопушенето. След това Пеевски става шеф на ДАНС. (А между другото при прекрасната ни избирателна система с достатъчно субсидии и без "търсене на черно финансиране" защо Пеевски е в парламента?)

29585

6

Izalina

08.11 2016 в 11:23

"защото вместо да обединява народа, го разделя"

Абе аз бая народ познавам, с разни страсти и предпочитания, ама по-обединен отколкото в хейта към це.ца. не съм го виждала

ох да минава тая седмица и да се свършва. и с президентството, и с парламента и с МС ... бай-бай, цеце-та и бацета, пък каквото стане с остатъците

14057

5

morkoff

08.11 2016 в 10:17

Цвете, цвете, колко да са цвете.. нямат една избираема личност, която да извадят. Отзад свинари и манджуковци си въртят синджирчето на пръста... пенсионерите измират, Вигенин и Киро контрабандиста избиратели не носят.
Ако това им е цветето..

77927

4

El Commandante

08.11 2016 в 09:56

Абе не знам дали е куха Ниновица, но като се сетя в къв точно кучи гъз беше набутал БСП алкохолика Миков, сега направо са цвете.

Не че заслугата е изцяло нейна разбира се, Баце си направи харакири на тея избори, нема кво да се лъжеме, но и КУРнелия добре му го отпраска.

14057

1

morkoff

08.11 2016 в 09:01

Куха лелка. Но извади късмет.
 
X

Да помогнем на украинските деца!