Нинова: Диктаторът се уплаши!

OFFNews 16 октомври 2016 в 13:01 7885 9

„На откриването на кампанията на ГЕРБ Борисов заяви, че търпението му се е изчепало. Когато търпението на един диктатор се изчерпа, той закрива парламента. За какво разделение на властите можем да говорим между изпълнителна и законодателна, след като решението за ваканция беше съгласувано с него“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред в Бургас.

Тя допълни, че възстановяването на работата на НС е под натиска на опозицията.

„Искаме ли да имаме и такава президентска институция - освен на парламента, Борисов да нарежда и на президента? До къде ще стигне държавата, ако това се случи?“, попита тя.

Нинова подчерта, че във вторник депутатите от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ ще бъдат в парламента.

„Първия път, когато внесохме искане за свикване на извънредно заседание на НС бяхме 51, а втория - 75. Ветрилото на недоволството се отваря“, обясни тя.

Лидерът на БСП обясни, че в дневния ред са включени и предложения на левицата за законопроекти и решения и социалистите ще ги отстояват в пленарна зала.

„Парламентът трябва да продължи да работи. Извънредните мерки той да се закрива заради президентските избори са неприемливи. Това е страх и опит да се заглуши гласът на опозицията“, категорична бе Нинова.

Кандидатът за президент на БСП пък обеща хаосът в държавата и управленската криза да бъдат наказани на предстоящите избори.

„Време е хаосът в държавата и управленската криза да бъдат санкционирани. Това ще стане на президентските избори“, заяви той.

Според Радев премиерът е свикал своите депутати спешно, след като самите те са си гласували да излязат в отпуск.

„Борисов постави условие на управляващата коалиция. С това се прекрати странното състояние на Реформаторския блок, който беше изправен пред избор – яслата на властта или моралната полза. Те избраха яслата“, заяви кандидат-президентът.

По думите му така реформаторите са лишили хиляди хора от политическото си представителство. Според него с това е била разрушена и последната заблуда – за сигурността на управляващата коалиция и на страната. Той коментира, че явно има стабилност само на ниските доходи и на несигурността.

„Имаме ясна цел, когато влезем на Дондуков 2 с Илияна Йотова, да съхраним българската държавност и националност“, заяви ген. Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews