Над 13 хил. полицаи пазят изборите, МВР затваря улици и паркинги

OFFNews 06 ноември 2016 в 07:44 2764 0

13 069 полицейски служители ще охраняват секциите в днешния изборен ден.

В охраната в София се включва столичната полиция, дирекция "Жандармерия" и "Гранична полиция". Движението по някои улици ще бъде спряно, паркинги ще останат затворени.

Изборните места в страната са 7062, секциите са 12 249, 1581 от тях са в София. 162 от тях са подвижни. Има изградени 31 РИК в страната, като в Пловдив са две, а в София – три (в зала "Универсиада" и зала "Арена Армеец"). 276 секции са временно разкрити в затвори, болници и домове за възрастни хора.

Полицаите ще охраняват транспортирането на изборните материали до комисиите.

В столицата се ограничава движението в районите на трите РИК както следва:

В района на зала „Универсиада“

От 08.00 часа на 6 ноември до приключване на транспортирането на изборните материали от СИК до ОИК и 23 РИК се забранява престоят и паркирането на моторни превозни средства по бул. „Шипченски проход“ между улиците „Акад. Людмил Стоянов“ и „Ал. Жендов“.

От 20.00 часа същия ден до приключване на транспортирането на изборните книжа се ограничава движението на МПС по същите улици.

В района на зала „Арена Армеец“

От 08.00 часа на 6 ноември до приключване на транспортирането на изборните материали от СИК до 24 и 25 РИК се забранява престоят и паркирането на МПС по бул. „Асен Йорданов“ между Площада на авиацията и ул. „Шипченски проход“.

От 20.00 часа същия ден до приключване на транспортирането на изборните книжа се ограничава движението на МПС по същия маршрут.

В района на международния пресцентър в НДК също се ограничава движението. От 00.00 часа на 6 ноември до приключване на мероприятията в НДК се забранява влизането, престоят и паркирането на МПС в прилежащите на НДК територии, включително и на големия паркинг пред вход А-3.

От 08.00 часа същия ден, отново до приключване на проявите в НДК, се забранява престоят и паркирането на МПС по:

- бул. „Витоша“ между бул. „Пенчо Славейков“ и „Патриарх Евтимий“;
- ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ между бул. „Пенчо Славейков“ и „Витоша“;
- бул. „Патриарх Евтимий“ между ул. „Проф.Фритьоф Нансен“ и бул. „Витоша“;
- ул. „Д-р Христо Стамболски“ между бул. „Витоша“ и ул.. „Баба Неделя“;
- ул. „Баба Неделя“ между ел. „Д-р Христо Стамболски“ и паркинга на НДК.

От 19.00 часа на 6 ноември до приключване на мероприятията в НДК се ограничава движението на МПС, с изключение на масовия градски транспорт по:

- бул. „Витоша“ между бул. „Патриарх Евтимий“ и „Пенчо Славейков“;
- ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ между бул. „Патриарх Евтимий“ и „България“

До 19.00 часа в поделенията на МВР ще се издават удостоверения за гласуване на хора без валидни документи за самоличност.

Столичната община организира транспорт за хора с физически увреждания до избирателните секции. Заявки ще се приемат днес от 7.30 до 19.30 часа на телефон 02 904 1351.

Създадено е Национално междуведомствено звено между Прокуратурата, МВР и ДАНС. То ще координира работата на институциите и органите на прокуратурата и ще следи за законосъобразността при провеждането на изборите.

Към МВР са открити линии за сигнали от граждани. Те са: тел. 982 2232, факс 982 5646 и e-mail [email protected]. До този момент са получени 84 сигнала, които основно касаят Комисията по защита на личните данни. Създадена е нужната организация, работи се стриктно след доклад и по указания на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!