МВР изнесе и последните отпечатани бюлетини за изборите (снимки)

OFFNews 01 ноември 2016 в 11:28 2882 3

МВР изнесе и последните отпечатани бюлетини за изборите (снимки)

Последните отпечатани бюлетини за предстоящите избори за президент и вицепрезидент и на национален референдум тръгнаха днес от печатницата на Българската народна банка, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Процесът по транспортиране на изборните книжа започна на 27-ми октомври при завишени мерки за сигурност и по предварително утвърден график – с набелязани дати, направления и маршрути за съпровождане на изборните материали.

Голяма част от тях са доставени на МВР, на областните администрации и Районните избирателни комисии (РИК) в страната. Днес са последните, предназначени за София-град и София-област. По думите на инспектор Любомир Чанков, охраната е организирана от полицейски служители на Дирекция "Жандармерия", Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР - София. Те поемат натоварените с бюлетини камиони от печатницата след проверка от представители на администрацията на окончателния брой на необходимите книжа.

При охрана, осъществена от полицията и жандармерията, книжата ще бъдат транспортирани и доставени на областните администрации и Районните избирателни комисии за София-град и София-област.

След допълнителна проверка на място от приемателна комисия, полицията поема охраната на стаята, определена за съхранение на бюлетините, до изборния ден.

Близо 8 милиона са бюлетините, отпечатани за президентския вот. Малко по-малко са тези за референдума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12691

3

Емил Станоев

01.11 2016 в 13:27

МВР да дебне Цвъц задължително !! той е цар на фалшификатите !

29585

1

Izalina

01.11 2016 в 11:55

Хубаво ли проверихте дали са последните?
Да не е артисала някоя резервна, вече попълнена, партида в някой килер, с отсега ясно последващо направление, че май никой вече не подлага на съмнение съществуването на подобни.
 
X

Да помогнем на украинските деца!