Москов: Да раздаваш заплати в партийни програми и на конгреси е комунизъм

Гордостта на европейския либерален елит „Зелената сделка“ е купен фалит за България и Европа

OFFNews 30 март 2021 в 09:27 1404 0

КОД е дясна консервативна партия и в платформата ни няма да намерите безогледно харчене и раздаване на пари на калпак, така лидерът на КОД Петър Москов започна представянето на предизборната платформа на партията в Стара Загора.

В това се състезават партиите от розово зелената вълна. За тях политика означава харчене на парите на данъкоплатците, за купуване на гласове на различни малцинства и групи, заяви още Москов.

Като консервативна партия, КОД цени всеки лев на данъкоплатеца, защото той е изкаран с труд. Десните политици охраняват труда и сигурността на работещите и отговорни хора, които ежедневно полагат усилия, за да изхранят семействата си, да изучат децата си, да осигурят спокойни старини на родителите си. Затова нашите идеи са свързани с това, как работещите хора да изкарат повече пари, а не как политиците да изхарчат повече от техните пари. Така Москов очерта разликата между консервативното управление и либералните утопии.

Ние от КОД казваме: държавата няма право да издържа с парите на данъкоплатците никакви малцинства. Обществото дължи интеграция само на хората с трайни увреждания. Всякакви други раздавания на помощи на безработни и неграмотни, в КОД определят като политическа корупция и купуване на гласове. Хората трябва да се издържат с труда си и държавата трябва да им осигури тази възможност. Раздаването на пари на едни хора, изработени от други хора, не е социална политика, а политика на равенство и купуване на политически комфорт. В една силна и богата държава, покачването на пенсиите и заплатите става в съответствие с процентния ръст на икономиката през преходната година. Колкото расте икономиката, толкова се повишават и доходите. Решаване на нивото на заплатите на партийни конгреси е комунизъм, заяви Москов.

Когато чуете политик да раздава щедро пари знайте, че той не мисли за интересите на работещите, а как да изхарчи парите им, за да си купи гласове, продължи консерваторът. Това са новите комунисти. Вместо диктатурата на пролетариата те налагат диктатура на малцинствата. Старите комунисти отричаха националната държава, защото вярваха в интернационализма. Новите комунисти се борят с националната идентичност, защото искат да наложат мултикултурна общност. Старите комунисти отричаха Господ и забраняваха религиите. За новите комунисти всеки човек e Бог и всяка лична воля е Божията воля, срещу волята на мнозинството и обществото. Налагането на новата диктатура вече започва реално да се усеща в живота ни, предупреди Москов. Първата жертва винаги са свободата на мисълта и словото. Вече не само журналистите усещат, че свободата да изречеш гласно какво мислиш става все по-дефицитна. Новите комунисти и либерали са си присвоили правото да определят моралните, етични и естетически норми на обществото ни. Всеки, който не е съгласен или дръзва да отстоява традиционните разбирания и ценности бива посочван с пръст и „докладван“ като фашист, терорист или просто неудобен.

Само една силна държава със здраво общество с традиционни устои може да спре този либерален разпад.
КОД е за силна национална държава, която да е част от силен Европейски съюз. Според консерваторите, в момента България е разградена държава, а ЕС се управлява от слаби и безпомощни политици. Тези хора, които вложиха целия си политически ентусиазъм в налагането на една крайно съмнителна „Зелена сделка“, обслужваща интересите на новите енергийни играчи, днес пред очите ни се провалиха в най-важната си задача – да спасят здравето и живота на европейските граждани.

Аз няма да се притесня да бъда единственият политик, който ще каже, че гордостта на европейското либерално лидерство - т.нар. „Зелена сделка“, в този й вид е купен икономически фалит за Европа и за България, заяви Москов. Тя ще лиши хиляди българи от работни места и ще обезлюди Стара Загора, ще доведе до тежък енергиен дефицит и енергийна зависимост и България и целия ЕС. Зелената сделка застрашава суверенитета и националната сигурност на страната ни, категорична е оценката на консерваторите.

Затова, според КОД, нейното максимално отлагане трябва да бъде национален приоритет. Предоговарянето и преди 2025 г, трябва да е първостепенна задача за всеки български политик. Усилията ни трябва да бъдат насочени към осъвременяване и модернизиране на системите за премахване на серните и азотни окиси и праховите частици, а не към затваряне на ТЕЦ-овете в Маришкия басейн, поясни Москов. Изключение прави най-старият от тях, който не може да бъде модернизиран и наистина трябва да бъде закрит.

Излизането от икономическата криза, породена от Ковид 19 , ще е тежко и изисква държавата да гарантира на българската икономиката изобилна евтина и чиста енергия, продължи Москов пред журналисти в Стара Загора. Затварянето на ТЕЦ-овете в Маришкия басейн в този момент ще предизвика икономически крах в целия регион и ще доведе до енергиен и ценови стрес на цялата българска икономика. Българското правителство трябва да защити интересите на страната ни от лобистите на големите глобални енергийни корпорации в ЕС. Според Москов зад цялата тази „битка срещу климата“, всъщност тече огромно преразпределение на материални и енергийни ресурси. Той определи зелената сделка като икономическа утопия, а либералите като политически аватари на глобалните корпорации.

Прехвърлянето на работни места и мръсни производства от Европа и Америка в Азия и Африка не води до по-чиста планета, а само до чисти огромни печалбите на големите трансгранични корпорации, поясни той. Те си спестяват скъпите заплати за образованите европейски работници, ограниченията на работното време и трудовото законодателство в нашите общества срещу паница ориз в бедните държави в Азия и Африка. Зад „грижата им за климата“ стои само желание да минимализират разходите си и да увеличи печалбите си.

Европейските правителства, включително и българското, трябва да защитят европейските граждани и европейските работни места, а не да закрият европейските икономики.

Парламентарни избори 2021

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови