Митов обяви, че Радев се е наредил до Северна Корея в международните отношения

OFFNews 08 ноември 2016 в 23:23 8868 13

"Не смятам, че ген. Радев ще ни извади от НАТО и ЕС, но можем да станем "сива зона", да не сме пълноценен член. Ако г-н Радев изяви такава позиция на среща на държавни ръководители, следващият етап е пълна изолация на България. Никой няма да иска да се вижда с него, ще ходи на лов в Централна Азия, ще бракониерства там като Първанов".

Това заяви външният министър Даниел Митов пред bTV в коментар по повод изявлението на подкрепения от БСП кандидат-президент ген. Румен Радев, че в момента над Крим се вее руски флаг.

"С тази позиция той срути цялата система на международните отношения и така даде аванс на политиката на силата. Точно с такъв тип отношение са започвали световните войни", подчерта Митов, като допълни, че с позицията си Радев се е наредил до осемте държави членки на ООН, които не са осъдили анексирането на Крим от Русия.

"Има червени линии в международната политика, които не могат да бъдат пресичани, а Румен Радев ги пресече. Как можеш да се наредиш до Северна Корея в международните отношения", каза Митов. 

Той обяви, че позицията за независимостта на Радев като кандидат за президент не работи, след като към него е прикрепен като надзирател Илияна Йотова. 

Запиран дали се страхува от евентуален избор на Радев на балотажа Митов отговори: "Аз съм притеснен и съм уплашен за държавата".

Външният министър подчерта, че кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева знае как да се държи, има опит и рутина и може да защитава позиции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

5

Izalina

08.11 2016 в 23:53

"Цачева знае как да се държи, има опит и рутина и може да защитава позиции"

Моляя? Това между лапсусите ли? Папагалски рецитират и по-напредналите първолаци.

Защита на позиция дали знаете какво е? И изобщо позиция!

77927

4

El Commandante

08.11 2016 в 23:52

Ти въобще четеш ли кво пиша бе льольо?
Бегай да спиш, и без твоя безценен принос бабичката ше победи у Америка....