Местан към Радев: Честити сараи, генерале!

OFFNews 07 ноември 2016 в 22:20 17492 19

Снимка Сергей Антонов

Лютви Местан.

"Сбъдна се прогнозата ни, че Орешарски не е същинският кандидат, а само междинна стъпка от политическия казачок на ДПС към генерал Радев. Честити сараи, генерале!..."

Това се посочва в позиция на председателя на ДОСТ Лютви Местан във връзка с първия тур на президентските избори.

Що се отнася до ДОСТ. Ние нямахме кандидат и въпреки това, както Ви обещах, в състояние съм да докажа чрез конкретен секционен анализ чувствителни пробиви. В Турция в 2011 г. в своя апогей ГЕРБ имат едва 350 гласа в 86 секции. Днес вотът за Цецка Цачева в Турция е 12 000, и то в условия на рестриктивен Изборен кодекс – само 35 секции. Пробив !!! 11 650 гласа разлика са на ДОСТ. - пише Местан.

Според него, "една дума е достатъчна за синтезирана оценка за вота на ДПС – Провал":

"Първо. Загуба на повече от половината гласове, спечелени на парламентарни избори 2014 г. Тук искам да предпазя анализаторите от една тежка заблуда, че едва ли не този вот не е представителен за потенциала на ДПС, защото тази партия обикновено не може да мобилизира избирателите си за президентски вот, за разлика от парламентарния. Не, колеги. ДПС никога не е правила по-агресивна кампания дори на парламентарни избори. Никога не е отделяла повече ресурс. Дори почетният им председател, за разлика от местния вот, излезе от сарайските си покои и за да мобилизира избирателите си, отиде да гласува. Кампанията им беше като за парламентарни избори. Просто вече толкова си могат. Тези избори погребаха няколко мита за ДПС: 1. Мита за свръхсилата. 2. Мита за балансьора. 3. Мита за определящото значение при избора на държавен глава.

И всичко това, без още да сме им скочили насреща с наша кандидатура.

Второ. За първи път ДПС губи от крайните националисти, при това в пъти – 2.5 пъти.

Трето. За първи път един независим кандидат, един Марешки отнася ДПС, печелейки почти два пъти повече.

Опитът тежката загуба да бъде прикрита с фалшиви усмивки на лицата на участниците в пресконференцията и несръчното им перчене, по-скоро превръщат в карикатура тази някога славна партия."

Според Местан, рискът България да се отклони от своя стратегически път и да се върне в орбитата на сивата зона на евразийските интереси, е огромен:

"Резултатът на Радев не е случаен. Той е функция от месеци назад добре подготвяна стратегия с участието на външен геополитически фактор. Стартът на все още неоповестения проект Радев бе даден на конгреса на „Единна Русия“ в Москва. Днес идва доказателството, красноречиво илюстрирано в руска медия: „В България поведе приятел на Русия“.

От тази гледна точка, победа на Радев ще означава фатален руски геополитически пробив в зоната на НАТО и ЕС.

В този смисъл, не беше случайно предупреждението на европейски специални служби, че руската хибридна война с особена целенасоченост се води в пет европейски държави, сред които и България.

Българският им инструмент е с особен камуфлаж – военната униформа на уж натовски генерал и партии, членки на ПЕС и АЛДЕ (ДПС), с „Атака“ в притурка.

Преодоляването на тази опасност е отговорност на всеки български демократ. Вярвам, че не всичко е загубено. Това предизвикателство стои по-високо от отношението ни към Бойко Борисов и ГЕРБ и Цецка Цачева."

Местан е категоричен, че "победа на г-жа Цецка Цачева на президентските избори с подкрепа на всички български граждани – демократи, ще бъде, макар и частична, компенсация и за още една стратегическа грешка на ГЕРБ – безпринципната управленска коалиция с участието на крайни националисти – нацисти."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

17

El Commandante

08.11 2016 в 00:09

"Това ни правеше роби на Газпром. "

Ти си ненормален, заклевам се...

77927

15

El Commandante

07.11 2016 в 23:47

Още по зле значи, само че не виждам как това че са десет ами не пет ти поддържа измислената теза.

"и ако България беше държава на място трябваше да стиснем ръце с Путин"

Ахам. Ама не сме.

Питай Баце ако не верваш: Три големи енергийни проекта руски спрехме. Всеки ден подписвам договори за които ме е срам че ги подписвам само и само да сме добре с УСА...

Черно на бяло го има записано тва.

Та, недей ми разправя на мене за Първанов, това със спирането на Южен поток беше съвсем скорошно събитие.

77927

13

El Commandante

07.11 2016 в 23:27

Пффффф....как не ти омръзна да говориш глупости цяла вечер не знам.....

29585

11

Izalina

07.11 2016 в 23:19

Криво да седим право да съдим.

С известно задоволство му признавам, че успешно разми иначе доста по-контролирания вот оттатък. Божа работа иначе чия простотия биха подкрепили и наклонили обединени.

Браво. Благодарим. Айде баста.

77927

10

El Commandante

07.11 2016 в 23:11

Требвали сме му били на Путин като супер бедни роби?!?!

АБЕ АЛОООООУУУУУУУ, човека ти предложи да направи газопровод през България бе?
Ама Баце нали е про- УСА и го спре, е затва КУР транзитни такси, щото мислиме много за интересите на България.

Значи Полша и Украйна реват до небето че ше ги подминат с газопроводите, ние обаче сме ербап, те ни дават пари, ние не щеме.

За роби сме му трябвали, да точно за тва му трябваме.

Не знам с тоя акъл как си връзвате връзките на обувките,....
 
X

Да помогнем на украинските деца!