Мирчев: Много съм по-добър от Йорданка Фандъкова

ОFFNews 21 октомври 2015 в 19:20 3722 7

„Много съм по-добър от Йорданка Фандъкова. Не се страхувам от проблема бежанци в центъра на София", коментира пред BTV кандидатът на БСП за кмет на столицата Михаил Мирчев.

Освен Фандъкова главен виновник за хаоса в столицата е главния архитект Петър Диков.

„Идете в който и да е квартал и ще видите колко скандала в момента тлеят - негови разрешения, визи за строителство в градинката, на паркинга, малката детска площадка. Цяла София е подивяла от него. Той е направил общ устройствен план на София през 2009 г. несистемен и неподробен, след което на базата на това той уж законно прави на практика незаконни и полукриминални всякакви смени на предназначения. Например земеделските земи около София, които преди 25 години са хранили със зеленчуци софиянци, в момента са подготвени за смяна на предназначението, за да почнем да строим блокове там”, поясни Мирчев.

Социалистът си призна, че не знае какво да прави с бежанците, но ще се посъветва с експерти, една от мерките, които предвижда обаче, е засилено полицейско присъствие около Женския пазар и Еврейския квартал.

"Ако стана кмет, първо ще вляза в общината и ще се огледам да видя кой ме гледа строго и кой ме гледа приветливо, защото трябва да се работи с хора, които имат добри отношения помежду си. Ще възложа на юридическия екип да ми сложат 20-те най-големи договора и да видя какво пише в тях и към анексите към тях, защо се строи некачествено, а никой не ги наказва", закани се още той.

Според него ГЕРБ и ДПС опитват да купуват гласове в София. По думите му началната миза за глас в столицата върви около 100 лева.

"В Нови Искър например в момента им предлагат 50 лева като начало, 100 лева в решителния момент, а ако стане много напечено – по 150 лева", смята социалистът, като добави, че парите се дават от ГЕРБ.

По думите му в столицата има опити за купуване на гласове във всякакви райони. Циганите отдавна не са специален обект на покупко-продажба, посочи Мирчев.

"Не съм писал никога стихотворения, така си подреждам текстовете. Не съм ги мислил като поезия", каза Мирчев по повод поетичните си постове, които станаха хит във Facebook.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!