Кадиев напуска парламента при нисък резултат на изборите

OFFNews 20 октомври 2015 в 18:28 2572 3

Снимка БГНЕС

Георги Кадиев

"Ще напусна парламента, ако бъда избран за кмет на София, или, ако резултатът ми е много нисък", обяви кандидатът на коалиция "Сердика" (АБВ и Български социалдемократи) за кмет на София Георги Кадиев.

"Ако имам слаб резултат, това ще означава, че политиката не е за мен", обясни още бившият социалист в ефира на бТВ.

Той обаче беше категоричен, че ще има "неочаквано добър резултат", като отиде на балотаж със сегашния кмет Йорданка Фандъкова.

Той посочи, че ако кандидатът на левицата Михаил Мирчев е бил добър кандидат, Кадиев нямало да се впусне в битката за столицата. „Не играя срещу Мирчев, а за София. Не можах да се примиря с примирението на всички от страха от ГЕРБ”, посочи Кадиев. Той допълни, че никога не е бил в орбитата на АБВ.

Кадиев е категоричен, че не му харесва начинът, по който изглежда и се развива София.

„Така и не знам мнението на Фандъкова за главния архитект на столицата Петър Диков. Презастрояването на София е неговото наследство”, заяви Кадиев.

„Петър Диков е от 10 години главен архитект, наследен от Бойко Борисов. Знам, че Борисов държи, но за какво ми е един кмет на София, ако не може да уволни един главен архитект. Ако Бойко Борисов ще дава решенията, тогава по-добре да си го взимаме и да си го направим пак кмет”, допълни Кадиев.

Той разясни и първите две неща, които той би направил, ако стане кмет на столицата. "Ще сменя общия устройствен план, тоест пълно замразяване на всякакво строителство в градинки, както и премахването на лавките с цигари и алкохол около училищата и болниците."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика