„Между ГЕРБ и РБ няма домашна свада, а сериозна конкуренция в дясно“

OFFNews 16 октомври 2015 в 22:51 1767 4

Снимка БГНЕС

Не може да се говори, че между ГЕРБ и Реформаторския блок има домашна свада. Става дума за сериозна и силна конкуренция в дясно. Това заяви пред БНТ съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев.

Кънев и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов си размениха остри реплики в рамките на предизборен дебат.

"Не смятам, че има каране, а стратегически подход, с който се търси някаква интрига. Има сблъсък на кандидатите на ГЕРБ, които са с иновативно мислене, имат доказани успехи и видими резултатите и кандидатите на Реформаторския блок, които са с ретроградно мислене и са участвали досега в политическия живот на страната от различни партии", коментира Цветанов.

Кънев също посочи, че според него между двете партии няма караница, а сериозен политически дебат, тъй като конкуренцията между ГЕРБ и РБ е най-сериозна.

Кънев подчерта, че Реформаторите не търсят баланс от ДПС в дясно, на което Цветанов отговори, че всъщност РБ и ДПС работят много добре заедно. Това по думите му поставя под въпрос доколко е искрена позицията на Реформаторския блок.

Лидерът на ДСБ каза още, че са искали преди изборите да подпишат с ГЕРБ споразумение да няма конкуренция, но са получили отказ. Въпреки това според него няма конфликт и в градовете, където РБ са убедени, че кандидатите на ГЕРБ са най-добрите, са ги подкрепили.

Защо РБ не подкрепиха успешни кметове като Йорданка Фандъкова, Иван Тотев и Иван Портних, попита в отговор зам.-председателят на ГЕРБ.

"ГЕРБ е партия със сериозен опит. Имаме своята идентичност  и няма как да правим съвместни коалиции, след като вътре в РБ има проблем и на места те подкрепят различни кандидати“, коментира Цветан Цветанов.

В студиото присъстваше и Трендафил Величков от АБВ, който трудно успя да вземе думата от другите двама гости.
Той все пак обяви, че за АБВ един от основните проблеми в страната е справянето с безработицата и осигуряване на повече работни места за младите хора.

Величков подчерта, че АБВ участва за първи път в местни избори, така че всеки избран кмет на партията ще се смята за победа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!