Депутатът Бат Сали взел със замяна градски имот срещу гола поляна

Милен Енчев 17 декември 2013 в 17:44 5174 2

Александър Методиев - Бат’ Сали.
Александър Методиев - Бат’ Сали.

 

Депутатът от Самоков Александър Методиев (ДПС), известен като бат' Сали, е взел три декара урбанизирана земя близо до центъра на града след замяна срещу малко над три дка. гола селска ливада, съобщи Нова телевизия.

При замяната, извършена през 2007 г., ливадата на ромския избраник – тогава общински съветник в Самоков, е била оценена на малко над 95 000 лв., пише в заповедта на община Самоков. За сравнение, ливадите в страната вървят между 300 и 1000 лв. за декар. Частната мера в близкото с. Марица е била купена от Методиев две години по-рано.

Срещу нея той получил общински парцел в Самоков със същата площ, но в регулация - с ток, вода и инфраструктура, оценен на 96 432 лв.

Сметките показват, че цената на ливадата на Бат Сали е завишена близо 100 пъти. „Заменката е станала въз основа на оценка от лицензиран оценител. Той си е нает от самата община. Плюс това този имот (придобитият общински парцел – бел.ред.) не е моя собственост вече. Продаден е на 36 000 лв., по-ниска от цената, на която го взех", обясни Александър Методиев-Сали.

Той твърди още, че е доплатил към тази стойност на ливадата си от 95 000 и още пари - над 30 000 за ДДС и общински такси. Защо след замяната е продал градския парцел на загуба и защо общината е сключила такава неизгодна сделка обаче остава загадка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!