Quantcast

Кольо Колев оправда грешните прогнози с ниската избирателна активност

OFFNews Последна промяна на 27 май 2014 в 09:08 6943 21

Голяма част от избирателите са декларирали участие и нагласите си за изборите пред социологическите агенции, но в крайна сметка не са гласували. 

Такава е тезата на социолога Кольо Колев от "Медиана", която даваше преднина на БСП пред ГЕРБ

Пред БНР той коментира лошите резултати на БСП: "Има няколко фактора, които са повлияли за БСП. Първата причина е Вигенин в Киев - тази позиция на БСП, която е в противоречие с избирателите, втората причина е Първанов- разколебаването вътре в партията. Третата причина е коалиционният характер на това управление - коалицията с ДПС и консумацията на власт, особено на местно ниво".

"Всички колеги сега се чудят какво да правят, правят равносметки, какви нови методики да използват, да преосмислят. Границата е при професионализма. Сериозните агенции могат да сбъркат, но те не лъжат. Определено има агенции, които не бъркат, но лъжат. Политиците искат да сложат намордник на социологическите агенции", коментира още той.

На въпроса за властта от тук нататък Колев отговори: "Тези избори не променят съотношението на силите в рамките на съществуващия парламент. Дали ще се стигне до предсрочни избори, зависи от тези формации. ДПС и Атака надали са заинтересовани. Много е трудно да се прогнозират предсрочни избори."

В студиото на bTV Колев и Първан Симеонов от „Галъп” защитиха социологическите агенции за неточните им прогнози.

„Никой не позна резултата на БСП. Даваха над 600 000 гласа, а те получиха малко над 400 000 гласа. Между 200 000 и 230 000 очаквани души не отидоха до урните. Получи се Фейсбук ефектът, при който 2000 души заявяват, че ще отидат на протест, а накрая се появяват 100 души”, обясни Колев.

„Не използваме прогнозата за политическа реклама. Навсякъде сме уцелили резултата с изключение на резултата на БСП, който е отчайващо нисък и никой не успя да го предвиди”, подкрепи го Първан Симеонов.

„Агенциите не са се издънили, екзитполът беше точен. Имаше агенции с прогнозна активност 2,6 милиона души. Никой не хвана централното – ножицата между първия и втория”, изтъкна Симеонов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.05 2014 в 18:36

Просто една гнусна,спукана червена гнида. Марш в Сибир,да си харчиш рублите, заработени с потни съветски лъжи. БЕЗСРАМНИК.
P.S. Как се нарича човек , които служи в интерес на чужда държава? Не познахте, не е национален предател - КОМУНИСТ е.

27.05 2014 в 18:15

Заради този гнусен плужек няколко пъти си наплюх монитора и телевизора...

27.05 2014 в 14:36

Горкия, сега ще играе голф само с кожените топки на съсела докато е лапнал стика ...

27.05 2014 в 12:25

А кой му публикува резултатите на тоя миндил?! И защо?!

27.05 2014 в 11:51

Колчоо, така е като се навеждаш за парички, просто ставаш лъжливото червено овчарче и се принизяваш до абсолютните аматьори. Сега кой ще те наеме да свършиш нещо? КОЙ? Ти си политически труп в социологията вече. А честито!!!!

27.05 2014 в 11:33

Много са му различни аршините на Червен Кольо. Ядеше с парцалите Мира Янова където и както му пдне , а сега от сто кладенеца вода носи да измие калта от мутрата си.

27.05 2014 в 11:07

Всъщност согиологическите проучвания, даващи преднина на БСП пред ГЕРБ им изиграха лоша шега. Но такива са ни червеничките, мисловната дейност не е техен приоритет.
Когато едни потенциални избиратели на БСП са колебливи относно това дали да отидат до урните, когато погледнат социологическите проучвания, си казват, че и без техният вот работата ще мине.
И обратното - когато едни потенциални избиратели на ГЕРБ погледнат социологическите проучвания и видят преднината на БСП, си казват, "трябва да отида да гласувам".

Но Червен Колю да не се прави на света вода ненапита. Колкото по-голяма е избирателната активност, толкова повече ще потъват и БСП и ДПС.
За следващите избори не се и съмнявайте, че социологическите проучвания ще показват значителна преднина за ГЕРБ, за да не се повтори ситуацията от тези избори.

гнусарка работа като цяло, за да разбереш един потомствен зациклил БСП-ар трябва да се поставиш на неговото място - на човек със закърнял мозък и без чувство за срам, дълг и отговорност

27.05 2014 в 11:03

Червена кратуно,когато някой отбор загуби мач,виновни са играчите и треньора ,а не публиката.колкото и да я надъхваш ,влечуго чревоугодно...

27.05 2014 в 10:40

Червен гьонсурат.

27.05 2014 в 10:36

И тия гнусни продажни измамници Кольо-медианата и кънчовците от фалшивия Галъп, след като им лъснаха фалшификациите, сега се опитват да оцапат всички.
Да, ама не, агенциите като Алфа Рисърч и Екзакта, които не се продадоха на червената шайка си дадоха честни прогнози!