КОД: Забраняваме гласуването на неграмотни

Ваньо Шарков: Този вот ни обрича на неграмотно управление

OFFNews 25 март 2021 в 09:04 1593 1

КОД ще реши проблема с неграмотността. Ще забрани неграмотното гласуване и ще спре практиката работещите да издържат армия от неграмотни безработни. 

Това заяви на среща със симпатизанти в Добрич лидерът на консерваторите Петър Москов, където заедно с членовете на ръководството Росица Рачева и Ваньо Шарков представиха листата на КОД в града.

Един от най-големите проблеми на България е неграмотността. Около 200 хил. деца напускат училището неграмотни. Българските политици не само не решават този проблем, напротив те си го отглеждат и се възползват от него, защото армията от безработни гласува послушно на изборите и им осигурява сигурно присъствие във властта. По този начин неграмотният вот обрича България на неграмотно управление. Така Ваньо Шарков описа връзката между неграмотния вот и политическата корупция. Според него, именно гласът на неграмотните захранва огромната политическа корупция в България и в крайна сметка, вкарва във властта неподготвени и неграмотни политици.

КОД ще направи задължително основното образование. Според лидера на партията, Петър Москов, след като българските граждани плащат от своите данъци за безплатен достъп до училище на всяко дете (плащат на учители, плащат за транспорт до училище, плащат за поддържане на сгради, плащат за отопление, плащат дори за топло мляко) не е нормално децата да бъдат оставени да излизат неграмотни от училище. Затова, семейството на всеки ученик, напуснал училище без да се дипломира, ще трябва да върне на данъкоплатците парите, които те са вложили в образованието му до 16 годишната му възраст, както ги задължава конституцията. Тази мярка ще направи родителите заинтересовани, децата им да се дипломират и да излизат грамотни от училище.

Изкореняването на неграмотността е приоритет в програмата на партия КОД и поради причината, че тя е основа за огромната битова престъпност, която тормози българските граждани в цялата страна. През 21 век неграмотният човек не може да си намери постоянна работа и в крайна сметка, започва да краде и се превръща в престъпник. Сегашното решение, такива хора да бъдат издържани с "помощи" разширява проблема, а не го решава, смята Москов. Затова КОД ще спре практиката парите на работещите българи да се харчат за издръжка на хора, които отказват да положат усилие да се образоват и да си намерят работа. Хора без основно образование няма да имат право на социални помощи. Според КОД, това е истинска мярка, която ще ги стимулира да се ограмотят и да могат да изкарват сами прехраната си, за разлика от хвърляните досега милиони, които ги поддържат неграмотни, бедни и изолирани от обществото.
Въвеждане на задължително основно образование, забрана за гласуване на неграмотни и спиране на социалните помощи за хора без диплома, са трите стъпки, които ще изкоренят неграмотността, категорични са от КОД.

Унищожаването на неграмотността ще спре купуването на гласове, ще ограничи престъпността и корупцията и чувствително ще намали бедността в страната ни, прогнозират консерваторите. 

Парламентарни избори 2021

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8959

1

Станчо Панса

25.03 2021 в 10:28

Гласуването е право, заложено в конституцията, което няма как да бъде отменено без ВНС. Дори и да се събере достатъчно подкрепа за ВНС обаче, ако сменим този закон, със сигурност ще бъдем осъдени от ЕСПЧ. Образованието трябва да е отговорност и на държавата, и да е задължително. Ако родителите не се съобразяват с това - отнемане на родителските права.
 
X

Да помогнем на украинските деца!