Каракачанов призова македонски политици да гласуват за истинската ВМРО

OFFNews Последна промяна на 11 март 2021 в 11:45 705 0

Иска ми се да вярвам, че вече не е престъпление срещу „македонската чест“, ако македонски политик, общественик или негов близък кръвен роднина се декларира свободно и като етнически българин без да бъде хулен, руган и подиграван за това, написа във фейсбук профила си лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Над 120 000 граждани на Република Северна Македония в качеството си и на български граждани ще имат право да гласуват на предстоящите парламентарни избори. Избирателните списъци, в които са записани всички български граждани, са публична информация и всяка българска община е длъжна по закон да афишира, физически и онлайн, всички имащи право да гласуват - живеещи на нейната територия. Тези дни се разрових по сайтовете на българските общини и бегъл поглед върху публикуваните избирателни списъци е достатъчен да се открият много интересни имена, все на хора от Македония, придобили българско гражданство на базата на деклариран от самите тях български произход и самоопределящи се като етнически българи, пише Каракачанов.

Сред случайните имена, на които той е попаднал, са например:

Александар Николоски - записан в район Средец - София,
Антонио Милошоски - записан в район Възраждане - София,
Никола Мицевски - в Кюстендил,
Стефан Андоновски - Кюстендил,
Мария Андоновска - Благоевград,
Люпчо Димовски - Кюстендил,
Боян Стояновски - Благоевград,
Иван Йорданов - Кюстендил,
Игор Здравковски - Кюстендил,
Мария Петрушевска - Средец,
Даянчо Ефтимов - Благоевград,
Здравко Траянов - Благоевград,
Александар Пандов - Средец,
Петар Богойески - Оборище,
Филип Петровски - Средец,
Стевица Янева – Петрич,
Тало Груевски – Благоевград.

Има и още много други, но всеки, който желае, може и сам да провери както за себе си, така и за всяко друго лице, било то от Македония или не. Всеки може сам да провери и кои са въпросните лица, посочва Красимир Каракачанов.

Разбира се, всяко съвпадение на имена с лица, заемащи ръководни политически и обществени позиции в Македония, е възможно да е случайно. Ако обаче не е съвпадение и ако тези хора са тези, за които си мисля, надявам се това също да е в реда на нещата. Иска ми се да вярвам, че вече не е престъпление срещу „македонската чест“, ако македонски политик, общественик или негов близък кръвен роднина се декларира свободно и като етнически българин без да бъде хулен, руган и подиграван за това. Знам, че на много от тях не им е лесно да се разкрият и афишират публично като българи, но знам също, защото познавам лично някои от тях, че те си милеят тайно за Майка България и бленуват за, както е казал великият вожд на ВМРО Тодор Александров, „обединението на целокупното българско племе“.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заявява още, че освен право на глас, всички тези „видни“ македонски българи, както и останалите над 120 000 български граждани в Македония, имат и право на безплатно ваксиниране срещу COVID-19, както и равен достъп до здравната система на България и на целия ЕС. Това е истинската солидарност на родината България към своите многобройни граждани - българи, живеещи както в Македония, така и навсякъде по света, категоричен е той.

В заключение Красимир Каракачанов пише:

А хората от списъците, не само цитираните по-горе, призовавам да гласуват с бюлетина номер 1 за истинската ВМРО!

Антонио Милошоски е политик от партията ВМРО-ДПМНЕ в Северна Македония. Той бе министър на външните работи в първото и второто правителство на Никола Груевски. Никола Мицевски и Александар Николски са депутати в Собранието на РСМ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X