Калфин: Не ни е нужен президент, който само да чете поздрави за Нова година

OFFNews 26 октомври 2016 в 12:21 3114 1

Снимка БГНЕС

Ивайло Калфин

В Европа няма община по поречието на река Дунав, която да не е развита икономически и хората там да не получават добри доходи, но за съжаление само у нас това не е така. Това сподели днес с жителите на Никопол кандидатът за президент на Република България Ивайло Калфин. На срещата присъстваха още зам.-председателят на АБВ Румен Петков, областният лидер на партията за Плевенско Цветан Антов, общинският председател на АБВ – Никопол Любомир Мачев и председателят на ОбС – Никопол Мария Георгиева.

Калфин отбеляза, че въпросът има много отговори, но фактът е, че в България няма регионална политика и едва ли има някой, който може да отрече това. Ние получаваме най-много пари от Европа за развитие на регионите, но парадоксът е, че у нас липсва регионална политика, посочи Калфин. Той отбеляза, че да направиш път или пречиствателна станция, е нещо много хубаво, но по съществото си регионална политика означава да създадеш поминък на хората, за да не търсят късмета си в чужбина. „Това е една от темите, върху които трябва да се замислим сериозно и да променим нещата“, допълни кандидатът, издигнат от Коалиция „КАЛФИН – ПРЕЗИДЕНТ“.

Ивайло Калфин не скри, че нито едно правителство в последните 25 години не се занимава с регионална политика, а единствено казва „Искаме да привлечем инвеститори“. „Едва на две-три места в България обаче, се прави нещо в тази посока, а никой не помисля за случващото се в другите региони. И поради тази причина изборът за младия човек е да отиде да работи в чужбина“, каза Калфин. Той подчерта, че именно тук е ролята на президента, който не бива като настоящия държавен глава Росен Плевнелиев да казва, че това не е в правомощията му.“За какво тогава ни е държавен глава ако функциите му се свеждат до това да си прочете поздравлението към хората на Нова година? Той въобще не ни е необходим“, категоричен беше кандидатът за президент.

Пред жителите на Никопол Калфин бе категоричен, че новият президент не само трябва да поставя тези въпроси, но и да търси решения, допълвайки, че именно тук е разликата между него и останалите кандидати.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)