"Гласуваш за Калфин, получаваш повече от Първанов"

OFFNews 23 октомври 2016 в 19:12 6232 3

„Росен Плевнелиев обезличи президентската институция”, заяви кандидатът за президент на АБВ Ивайло Калфин пред bTV, като допълни, че сега всеки кандидат се опитва отново да изпълни поста със съдържание.

„Президентът Плевнелиев превърна институцията в придадък, апендикс на изпълнителната власт, даже на един човек. Не може един президент, който трябва да е обединител, да сочи една част от партиите и да казва, че те са добри и красиви, а другите – втора ръка. Това, че Плевнелиев смята, че ние сме различни за мен е комплимент”, смята президентът (2002 – 2012 г.) Георги Първанов. По думите му настоящия президент прави точно обратното на неговата политика.

По повод разединението в ляво Първанов и Калфин се съгласиха, че са направили всичко възможно, за да се обединят: „Избирателите имат възможност да поправят това, да подредят кандидатите и да решат кой е най-силният опонент”, каза Калфин.

„Президентът не е нито ляв, нито десен. Добре беше да има единна лява кандидатура, но в крайна сметка нито отбраната, нито външната политика можем да я държим в ляво и в дясно”, допълни Първанов.

Той отново подчерта колко блестящи са качествата на Ивайло Калфин и поясни, че умишлено не е влезнал в битката за „Дондуков 2”, защото не искал да вкарва страната ни в конституционна криза. „В тази политическа ситуация, Ивайло Калфин е човекът с повече качества, той е блестящ дипломат. Има закачка, че „гласуваш за Калфин, получаваш Първанов”. Аз бих казал, че „гласуваш за Калфин, получаваш повече от Първанов”, допълни бившият президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

3

поп Дръвчо

24.10 2016 в 09:41

Е той човекът на който президентската институция е придатък и с Първанов имаше "уговорки".

12291

2

Георгиев

23.10 2016 в 22:40

Като гнойна пъпка е този Гоце. Няма отърване от него. Сигурен съм, че отсега е написал речта си, как е победил на изборите за президент и каква голяма услуга е направил на държавата. Гнида.