Калфин: ЕС не може да приеме всички съседки на Русия

OFFNews Последна промяна на 17 май 2014 в 15:05 2692 5

Ивайло Калфин

Европейският съюз не може да се разширява безкрайно, така че да се поставят цели всички страни около Русия да бъдат в ЕС, та даже и Русия, това нито е реалистично, нито е на дневен ред.

Това заяви в ефира на "Дарик" № 1 в листата на АБВ Ивайло Калфин. Той коментира, че ЕС трябва да положи усилия, за да подобри икономическите си отношения със страните извън Съюза.

Калфин коментира, че АБВ е единствената формация, която се опитва да насочи предизборния дебат към европейски теми, а не към вътрешнополитически пререкания. Той коментира, че кампанията минава лъжовно - в обсъждане на вътрешни въпроси, без предизборни програми и ангажименти към избирателите, без дебати и с фалшиви листи, където много от водачите заявяват, че или няма да отидат, или ще отидат за малко в ЕП.

Калфин подчерта, че очаква от формациите да се обединят около една стратегическа цел, важна за страната, и да работят заедно по нея.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.05 2014 в 12:12

1951,не чети Евангелието като Сатаната.Европа не ни е виновна.Тя прави жертви и ни носи на гърба си.Ние я вмирисваме с посткомунизъм.В ролята си на троянски кон имитираме реформи и крадем фондове(главни крадци БСПДПС).Вярно е ,че Евросъюзът,въпреки че е най-великата идея,която превърна континента от вечна арена на войни в безпрецедентен политико- икономически съюз,изпитва трудности.Гиганският му потенциал обаче го прави най-желан търговски партньор.Този бисер на света ще плени и руският народ и тогава да му мисли властта там.А калфата е жалка дъска от троянския кон,която се е разтропала предизборно,а не експертно.и е никой да решава стратигията на Европа,затова ще си остане тук да плаче за евразия..

17.05 2014 в 23:43

ЕС още се дави с нас и румънците, а някакви ентусиасти говорят за Украйна, която е двойно по-голяма от нашите две кочинки и четворно по-зле във всяко едно отношение.

17.05 2014 в 23:41

//Второ,Русия не е европейска държава,и никога няма да бъде!Да си стои в Евразия!//

Не така рязко де, Рашистан като се свие до Урал, и стане провинция на Украйна, може да се мисли по въпроса и тя да влезне в Европа.

17.05 2014 в 18:09

Браво, Ивайло! Браво, Калфин! Трябва обаче да допълниш, че Европа свършва там където започват да миришат кенефите. И тъй като вашия червен кенеф на "позитано" 20 мирише от всички най-много време е да ни изгонят от ЕС. Много бързо забравихме как висяхме по цели нощи пред западните посолства за виза. Сега почти всяко всяко семейство има човек работещ навън и успява да се задържи на повърхността. Ако излезем от ЕС тия хора ще трябва да напуснат Европа. Мислете и гласувайте!

17.05 2014 в 16:58

Първо,Украйна е най голямата европейска държава!!Второ,Русия не е европейска държава,и никога няма да бъде!Да си стои в Евразия!А Калфата,да спре да дрънка глупости,че ЕС не може да се разширява...може и още как!!И го прави!Но азиатски държави не и трябват.Включително и Турция.