Първанов: Бареков е един обикновен лъжец

OFFNews 14 май 2014 в 20:09 11222 11

Георги Първанов

"Бареков е един обикновен лъжец. Да бъде така добър, ако има информация, да я даде в прокуратурата и да застане с името си зад тези сведения".

Това обяви неформалният лидер на АБВ Георги Първанов в интервю за "Лице в лице" по bTV по повод твърденията на лидера на "България без цензура" Николай Бареков, че АБВ плаща по 50-100 лв. на гласоподаватели.

"Аз не изключвам той в деня на размисъл да хвърли една папка и да тръгне с една камера, както го е правил и друг път, да натопи някой и той да няма време да се оправдае", допълни Първанов.

Той призова хората, на които се предлагат пари, да гласуват напук на партията, която се опитва да ги купи, за да защитят достойнството си.

По думите на Първанов в момента ДПС командва парада и затова не се случват проектът "Белене" и реформи в социалната политика.

На въпрос каква е разликата с Тройната коалиция, в която ДПС също участваше ДПС, той отговори:

"Тогава имаше тройна коалиция, не защото го е имало Георги Първанов като архитект, а защото коалицията беше тройна и имаше трети фактор, който внасяше друг тон - НДСВ и най-вече Негово величество Симеон Сакскобургготски. Имаше друг климат, който беше запазен от първия почти до последния ден на Тройната коалиция. Това позволи на Тройната коалиция да излезе с чест, за разлика от сегашната, която още на първите 10 месеца буксува".

Калинките на ГЕРБ бяха заменени с Калинки на БСП и ДПС, твърди Първанов. Той даде пример с борда на "Марица Изток", където е назначен човек от Казанлък, който досега е ръководил погребална агенция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!