Quantcast

Повече пари и почивен ден предлага ЦИК на блокираните в „Арена Армеец“

Последна промяна на 26 октомври 2015 в 16:25 3121 2

Снимка Калоян Трулев

Централната избирателна комисия (ЦИК) предлага членовете на секционните и на общинските комисии да получат по още един почивен ден и допълнително възнагаждение.

Това каза за БТА говорителят на ЦИК Цветозар Томов. Причината за предложението е удължената им работа, свързана с предаването на изборните книжа. 

Той подчерта, че тези две предложения трябва да минат на съгласуване и с други държавни институции.

От ЦИК предлагат платения почивен ден да е утре. 

Томов каза още, че ЦИК е готова да осигури сътрудници на Общинската избирателна комисия (ОИК) в София за по-бързо обработване на книжата.

"Ще търсим начин за облекчаване на процедурата по обработката на протоколите от изборите, но сме ограничени от законовата рамка и от тридневния срок, в който трябва да се обявят резултатите", каза още Томов.

Припомняме, че от снощи ситуацията в зала „Арена Армеец“, където секционните комисии предават протоколите си, ескалира. Една жена дори пометна, а още 6 човека са в болница.

Около 5000 членове на комисии се намират все още в залата. Вратите са заключени, а напрежението нараства. Хората вътре скандиарт "Убийци".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.10 2015 в 18:49

По-лошо от спина и по-страшно от рака си остава само - простака! Не знам толкова прост, овчедуши и малоумен народа от българите. Над 90% са такива, именно за това 25 години сме на дъното и в близките 125 ще сме така, ако въобще оцелеем!

26.10 2015 в 18:33

Организацията е лоша и трябва да се мисли как всичко да става в рамките на няколко часа. При избирателна активност под 50% има големи проблеми и хаос. А ако стане избирателната активност 80%? Колко почивни дни трябва да има? С половинчати решения колкото да се реши временно проблема, няма да стане.