Георги Георгиев: Къде беше спонсорът на ПП Терзиев, когато менторите му наказваха София и орязваха метрото и ВиК?

OFFNews 25 октомври 2023 в 13:12 1687 2

Георги Георгиев

Снимка Фейсбук на Георги Георгиев

Георги Георгиев

Къде беше спонсорът на ПП и кандидат за кмет Васил Терзиев, когато менторите му Кирил Петков и Асен Василев наказваха София, само защото се управлява от ГЕРБ? 

Това попита в интервю за бТВ радио Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет и втори в листата на ГЕРБ-СДС за съветници. Той напомни как кабинетът „Петков“ спря финансиране за метрото, ВиК проекти и детски градини, както и оказваше натиск да скочи цената билетчето за градския транспорт и да се уволняват шофьори. 

„Не можем да позволим тази наказателна акция да прерасне в наказателен кметски мандат, който ще блокира столицата“, категоричен бе Георгиев.  

Голямото предателство за София за мен до ден днешен остава отказът на правителството на Кирил Петков да подпомогне градския транспорт в общините, който беше в сериозно затруднение заради COVID кризата и скокът в цените на горивата, каза Георгиев. И напомни как в писмо до общината Министерството на финансите предложило да се увеличи цената на пътуването. 

Друга наказателна акция на ПП срещу София са орязаните 140 млн. лв. от НПВУ за готовия проект за 6-те км метро до кв. „Слатина“. Сега в кампанията ПП опитаха да излъжат, че вината не е тяхна, а това е сторено от служебните правителства, та дори бившият служебен вицепремиер Атанас Пеканов, които със сигурност не е от ГЕРБ, ги опроверга. „Хайде сега да излязат по улиците на „Слатина“ и да разкажат на хората защо 6-те км метро не се строят, а това се случва само в „Левски Г“, каза Георгиев. И напомни как кабинетът „Петков“ отне и 220 млн. лв. за готовите проекти за канализация в „Панчарево“, „Връбница“ и „Кремиковци“. 

„До този момент Васил Терзиев не се отрече, не осъди – и тук не говорим за минало и за семейство, а за политическото му семейство. Като голям спонсор на тази партия, дарил й по официални документи над 100 000 лева, той не каза с какви очи те искат да управляват днес София“, отсече Георги Георгиев. Той бе категоричен, че ГЕРБ-СДС работят за голяма група в общинския съвет след изборите, която да позволи стабилно мнозинство.

„Представителите на местната власт сме на избори всеки ден, всяка разхода в града, всяка среща с граждани е повод за обратна връзка с кое се справяме и с кое не“, добави Георгиев. Според него заявките на Васил Терзиев за плаващи мнозинства в СОС означават далавери, безпринципни договори, „на които отпреди 20 г. все още сърбаме попарата като например заграбването на къпалнята „Мария Луиза“. 

„Нищо плаващо не може да доведе до стабилност в града и в управлението“, каза Георгиев. 

На въпрос защо се стигна до „ремонт на ремонта“ той посочи, че на първо място, защото някои от най-големите строителни фирми се провалиха.

„Не г-жа Фандъкова реди жълтите павета, а една от най-големите строителни компании, с хиляди работници, със стотици изпълнени обекти, чиито акции се търгуват на борсата. И същите тези хора и екипът да не могат да наредят 2000 кв. м. павета – очевидно е, че това е несериозно“, каза Георгиев. „Не мога обаче да се съглася, че това бележи целия мандат. В бюджета на София годишно са заложени над 500 обекта, тоест за един мандат това са 2000 обекта. Колко от тях може да ми изброите?“, попита той. 

„Градът е огромен възложител на публична инфраструктура и единственият начин да продължи да се развива е да инвестираме в нея. Не може с маркетингови трикове или с колажи да се управлява столицата. София няма нужда от Фейсбук политици, или скъпо платени с данъците на софиянци градски инфлуенсъри, или визионери, които от месец-два, както признава г-н Терзиев, се занимават с проблемите на София““, каза още Георгиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

2

6екеr4о

25.10 2023 в 15:14

Доста години съм работил в общината и съм се нагледал как поради калпавото законодателство в областта на обществените поръчки нещата се докараха до там да няма никакви желаещи да ремонтират, примерно, транспортна инфраструктура, в частност трамваен релсов път!?

Или пък едини същи ромски фирми, които системно печелят строителни поръчки с дъмпингови цени и условия, а след това мащабно омазват пейзажа...

Ако трябва да се направи някакво обобщение, то трябва да се каже, че доста фактори са цапали същия тоя пейзаж!

345

1

Джендо Джедев

25.10 2023 в 13:39

Батенце, хайде сега се опитай да си спомниш колко още резила в стил "жълтите павета" се нацвъкаха из София по времето на Фандъкова. После се опитай и да си спомниш защо правителството спря проектите, за които говориш. Подсказка - не е за да накаже ГЕРБ. А ти няма ли да се дистанцираш от простотиите на издигналата те партия? Щото и те не са малко!
 
X

Да помогнем на украинските деца!