Денислав Генчев, РБ: Корупцията е проблем и нейното решение е антикорупционният закон

OFFNews 28 февруари 2017 в 17:39 2250 0

Ако смятаме, че корупцията е проблем, а тя е такъв, то трябваше да приемем законодателство, което да му противостои. Питам защо антикорупционния закон, който беше внесен в миналия парламент, не стана факт.

Той не се прие и това е изключително "благодарение" на ПФ, БСП и ДПС.

Това заяви в предизборен дебат водачът на листата на Реформаторски блок – Глас народен за Кърджали Денислав Генчев.

Генчев посочи, че хората в листата на РБ- Глас народен в Кърджали са млади и активни. Реформаторският блок е единственият гарант за десноцентристко управление, за да не се върнат ДПС и БСП на власт, каза още той.

По думите му публичните средства трябва да се управляват разумно и с грижа. Той даде като пример за лошо разходване на средства водното огледало в града. Не че проектът не е смислен, но струва 8 млн. лева, а беше изпълнен за 80 млн. лева, коментира той.

Сред приоритетите си за региона той посочи изграждането на околовръстния път, както и създаването на стратегия за развитие на туризма в областта. По думите му сред най-големите проблеми на региона са младежката безработица и обезлюдяването. За тяхното решаване, Генчев коментира, че трябва да се положат системни усилия за образованието.

Делът от БВП за образование трябва да достигне 4.5%, категоричен беше Ненчев. Според него е важно да се акцентира и върху квалификацията и професионалното образование, така че те да отговарят на пазара на труда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!