Реформаторският блок си пожела между 21 и 26 депутати (снимки)

Светослав Метанов 27 февруари 2017 в 19:11 11089 7

Снимка Сергей Антонов

Реформаторският блок откри предизборната си кампания пред Народния театър в София тази вечер със заявката, че коалицията със сигурност ще влезе в 44-ото Народно събрание, като в отделните изказвания само броят на депутатите варираше - между 21, какъвто е номерът им в интегралната бюлетина, и 26 -  изборите са на 26 март.

"Искаме едни и същи правила за всички предприемачи. Държавата да не допуска едни да плащат данъци, а други да се възползват от контрабандата. Основната ни цел е да се стигне до дясно-центристко управление, в което да влезем по-силни и по-мъдри", каза от трибуната бившият здравен министър Петър Москов, който говори пръв на сцената пред събралите се политици, журналисти и симпатизанти.

Веднага след него думата взе лидерът на СДС и бивш министър на икономиката Божидар Лукарски.

"Тази кампания ще е различна. Тя няма да е сблъсък на платформи, а ще е сблъсък за Европа и за Кремъл", каза той.

Лукарски обяви, че на тези избори и доскорошни съратници са срещу Реформаторския блок, но въпреки това вярвал, че на 26 март, коалицията с "Глас Народен" ще се представи успешно.

"Ще спукаме червения и популисткия балон", категоричен бе синият политик.

Музикантът и лидер на "Глас Народен" Светльо Витков обяви, че е горд с решението на партията си да влезе в тази коалиция.

"На всички, които ни плюят - нека им е отзад", заяви в характерен стил от трибуната авторът на хита "Скакауец".

След него от името на "Народен съюз", също част от коалицията, говори Явор Хайтов. Той обясни, че именно №21 е разумният избор в интегралната бюлетина и че поне толкова трябва да са реформаторите в следващия парламент.

"Няма да позволим левицата да се върне на власт", каза Хайтов.

Своя прогноза за изборния резултат даде и зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски. Той обаче не изчисли успеха в брой народни представители, а като "минимум 6 процента на изборите".

"Ние не заемаме героични пози. Не сме на сватба и не се включваме в обещания за пенсии и заплати", каза той.

Борислав Великов от БНД пък си пожела на предсрочните избори на 26 март коалицията да вкара 26 депутати.

След политическите изказвания откриването на кампанията се превърна в концерт на групата на коалиционния партньор "Светльо енд дъ леджъндс". Певецът започна с "Лет ми да те лав ю", след това звуча гайда и се ви хоро. Неимоверни усилия да вдигнат насроението на публиката положиха Петър Москов и Божидар Лукарски.

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева също бе на откриването на кампанията, но не се качи на сцената сред ораторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови