Д-р Асен Ангелов: Искам София да се грижи по-добре за хората, отколкото за дупките!

Трите основни проблема са едни и същи, те са свързани с хората, хората, с хората

OFFNews 19 октомври 2023 в 15:25 936 0

Ангелов

Снимка Стоп кадър Нова нюз

Д-р Асен Ангелов

София нищо не прави за хората - няма кой да гледа и да се грижи за възрастните, няма кой да се грижи за децата. Няма кой да ни помага с нашите близки, които са болни и с увреждания. Това мнение изрази кандидатът за кмет на столицата д-р Асен Ангелов по Нова нюз.

"Искам София да се грижи по добре за хората, отколкото за дупките си!", допълни той.

По думите му София не отделя никакъв бюджет за социални политики. Пред Лора Инджова кандидатът за кмет цитира социологически изследвания според, които голяма част от софиянци смятат, че с най-много трудности се сблъскват, когато потърсят здравеопазването. Според гражданите на София именно здравеопазването е една от най-несправедливите точки в политиката на местния парламент. Д-р Асен Ангелов е категоричен, че този проблем може да бъде решен.

"Когато се приоритизират дейностите и когато насреща има хора, които знаят какво правят, и това е задължение на общината. Общината е длъжна да осигури точно тези услуги, които пазарът или свободната инициатива не може, независимо дали са печеливши или не. Това е ролята на общината. Една услуга не може да печели на гърба на хората и на софиянци", бе категоричен той.

Асен Ангелов, който е доктор по икономика, отново подчерта, че средства има, но никой, дори специалистите, не знаят какви са приходите на общината.

"Знаят само хората, които боравят с този бюджет. Въпреки че би следвало това да е публична информация", допълни експертът, сравнявайки публичната информация за бюджетите на Столичната община и кметството в Амстердам.

"На Амстердам е над 400 страници. Това за експертите и финансистите като мен значи, че в други бюджети има политики, а в нашият няма никаква", заяви Ангелов.

Той определи въпроса за детските градини като медийна дъвка и попита на своя ред: "Трябва ли да се поставят другите интереси пред интересите на нашите семейства и нашите деца? Моят отговор е - не трябва! Точно затова един обикновен софиянец, семеен гражданин, като мен, се ядоса и реши да се кандидатира за кмет на София!".

На въпрос на водещата за следващите два приоритета в програмата на Асен Ангелов той отговори: "Хората с увреждания. Те са забравени". Изследванията на кандидата за кмет на София сочат, че няма създадени условия за хората с увреждания, които трябва да бъдат подкрепени, а Столичната община не се справя, като не осигурява условия за развитие на техния професионален и социален живот.

"Как да излезе един човек с увреждане, като хората, които нямат двигателни увреждания, не могат да ходят по тротоарите. Как да излезе, нямаме нито една среда, която да е пригодена за хора с увреждания. Можете ли да посочите такава? Не, не можете! Нямаме нито един маршрут в София, където хората с увреждания спокойно да се разходят. За тях няма абсолютно никаква среда", бе категоричен Ангелов.

Като трети приоритет в програмата си за управление на София Асен Ангелов посочи справянето с трафика и бе категоричен: "Веднага променям светофарната уредба на "България" и на "Гешов", още утре ще освободя задръстването, което мори много хора.
И това е една от мерките. Трябват много сериозни инвестиции, трябва да се направят три ринга на София, трябва да има паркинги по периферията, само че трябва някой да го направи".

Асен Ангелов подчерта, че е от непредставените, "това са повече от половината от избирателите в София, тези, които няма и или не са решили за кого да гласуват, и които нямат доверие в политиците".

"Като видях, какви са кандидатите и затова реших да направя нещо, да поема отговорността и да се кандидатирам за кмет на София с моята листа. “

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика