Борисов: "Откак обрах джанката и баща ми ме би, не крада"

"След изборите ще имаме тежко разeдинен народ"

OFFNews 24 март 2017 в 09:16 26701 18

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че вече е започнал процедурата за завеждане на дело срещу лидера на БСП Корнелия Нинова за това, че го е нарекла "крадец" в ефир.

Днес пред Нова телевизия Борисов разказа как в 4-ти клас с приятели се е качил на джанка, за да я оберат. Тогава стопанинът ги хванал, тръгнали да бягат, сгазили лука, а после вкъщи баща му го набил, а майка му му прочела конско.

„Толкова бой ме би баща ми, а майка ми през това време ми нареждаше. Оттогава аз никога не съм си мислил, че мога да открадна“, коментира той.

После Борисов се върна на темата избори: „Ще мине неделя, в понеделник ще имаме тежко разединен народ, в момента, в който съединението трябва да направи силата“, каза Борисов и добави, че положението около нас е сериозно – "кризи в Гърция, Македония, Ердоган всеки ден заплашва ЕС, а вече и България, а в света има терористичен акт след терористичен акт".

Борисов пак премина на темата Нинова, срещу която започва съдебно дело. „БСП обиждат всички милиони избиратели на ГЕРБ с всички тези квалификации и неверни твърдения. Бих отговорил много остро на Корнелия Нинова, но зад нея стои друг милион хора. Имам много приятели от БСП. Ако започна да говоря така за тях, ние ще счупим по средата отношенията си като хора”, коментира той. Лидерът на ГЕРБ добави, че преди с Нинова са си писали есемеси и са се поздравявали за празници.

Той коментира и реакцията на лидера на БСП, когато в интервю я попитали „Виждали ли са се с Доган. Тя се смути, замълча и после каза – „С Карадайъ се виждах“.

„Нинова казва, че с ДПС няма да правят коалиция – по каква работа могат да се виждат“, попита риторично той.

После припомни мнението си, че на президентските избори БСП е получила гласовете на ДПС и че в момента се правят назначения на хора от БСП и ДПС от служебното правителство във властта. „Кой управлява служебното правителство, не е ГЕРБ“, каза той.

На въпрос дали той се е чувал с ДПС, Борисов отговори, че когато е минал на предизборните си обиколки през Смолян, се е обадил по телефона на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и на лидера на ДОСТ Лютви Местан.

„Тука да не се сбиете“, ги попитал той и категорично заяви, че няма уговорка с ДОСТ за изборите.

На въпрос колко му е важно да спечели изборите по скалата от 1 до 10, Борисов отговори „11“.

Той бе помолен да коментира и темата с Турция и намесата й в изборите у нас.

„Просто това при мен нямаше да се случи. Те имаха респект. Отказвал съм категорично разговори с турските лидери, ако те не си променят тона”, заяви Борисов.

„Турският президент Реджеп Ердоган всеки ден заплашва Европейския съюз, включително и България. Аз знам колко твърди и внимателни трябва да сме с този човек”, допълни той.

„БСП винаги се възползва на изборите от това, че техният електорат е проруски. По същия начин тази тема бе експлоатирана от тях и по време на президентските избори. Тогава ГЕРБ имаше много твърда позиция спрямо Русия заради анексията на Крим. Винаги съм настоявал, включително и в Брюксел, за спазване от страна на Русия на Минските споразумения. Но в същото време виждате какво става в Турция. И у нас може да се случи това – някой да забие едно знаме в Кърджали и да каже „наше е”, посочи Борисов.

„Единственият ни шанс при тази ескалация на напрежението е чрез ЕС и НАТО да се справим с предизвикателства, включително и като това с мигрантите. Виждате, че по мое време нямаше проблем с тях”, каза Борисов.

На конкретен въпрос дали Русия се намесва сега в изборите в България, лидерът на ГЕРБ каза: „Объркаха се нещо нещата, и ние ги объркахме“. После изброи направеното по отношение на Русия от правителството на ГЕРБ – туризма, ремонта на миговете, военните кораби.

„Руснаците отдавна не са това, което знаехме“, каза Борисов и добави, че ГЕРБ има твърдо отношение затова подкрепя санкциите срещу Крим, но в същото време са прагматични в изгода на двете страни.

„А БСП експлоатира проруските чувства, а след изборите не изпълнява поетите ангажименти“, коментира лидерът на ГЕРБ, като уточни, че БСП са били дава пъти на власт и не са построили нито АЕЦ "Белене", нито Южен поток, макар че са обещавали.

И после Борисов шеговито добави: „Имаме голям износ на кисели краставички, и на пресни, и на всякакви има“.

В заключение Борисов коментира и обещанията от програмата на ГЕРБ - сигурен двоен ръст на учителските заплати и безплатни инвитро процедури за абсолютно всички семейства, имащи репродуктивни проблеми във всички клиники.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12053

18

The Prince

25.03 2017 в 00:55

Абе тука нещо не се връзва... Каква е била тази джанка в ЧАСТЕН! двор?? Нели е редно злите комуняги от злото ТКЗС да са я колективизирали вече по туй време??

29217

15

Лопе де Вега

24.03 2017 в 16:22

Абе май малко те е тепал тато ти...

Поздрав!

20699

14

Новак

24.03 2017 в 15:51

Сега като се замисля, даже това, че краде (усвоява, присвоява) не е най-лошото, което този чвор причинява на България. Страшното е, че Тиквун официализира тъпотията. Като го гледа някой би си казал - значи за да си успешен в България трябва да си глупав, нахален и нагъл. Това е моделът, който Тиквун налага - волю или неволю. Явно обществото вече е приело (щом го преизбира) , че да те управляват тъпи хора не е страшно, че тъпотията е нормална в управлението. А щом това се загнезди в мисленето - свършени сме като държава. Та не Ердоган ще си вее байрака, а ще ни и нагъзи (ако вече не ни е)и няма да разберем.
30 години не можем да си избием от главите това което комунизмът ни наби - че е нормално да не се работи, да се краде и да се оцелява. 100 години ще са нужни след Тиквун, за да приеме българина (ако е останал някой такъв тогава), че да си тъп е лошо и тъпанр не трябва да има власт.

77927

11

El Commandante

24.03 2017 в 12:57

Народни приказки майна, Каралийчев пасти да яде..,

42249

10

Denis Rizanov

24.03 2017 в 12:14

Което ще е добър момент да се съгради нова партия в дясно


Слез на земята бе момче!
Трябва освен бойчето да избият де що има "десен елит". Ми те 2-ма на едно място не могат да стоят бре! Не ги ли видиш? Едните не се траят и всеки иска да е главатар, макар и на един файтон или кемпер индианци. Другите... е онзи перчем ебемчев, къв десен е тоя ямболски крадлив селяндур? Ми божо пернишкото животно? ше приемеш ли тоя да те представлява? Или пък кумонистката-кукувица? Или онзи турски талибан, дето им беше "съдружинк"?!
С тия коври - толкова.
3/4 от народа гравитира между прага на бедност и 600лв/човек на месец, от останалата 1/4 половината са под прага на бедност и ти ми говориш за нова ДЯСНА партия!? Ама как бе момче? Как да стане това?!

12779

9

Немец

24.03 2017 в 12:08

Това със "затъпването" е готино.....ЕДВА ЛИ ИМА ПО-ТЪПО ИНТЕРВЮ....срам и позор,българи,дажизбирате тази тъпа и неграмотна отрепка,която се научила на морал,крадейки,джанки...и преди 60 год е имало презервативи,защо баща му не е ползвал такива,това никой не знай...