Борисов: Новите лица на БСП са кръвопийци и внуци. Какво ще ми покажат, чинията на Бузлуджа ли?

С барабаните на Калин Вельов ГЕРБ откри предизборната си кампания

OFFNews 26 февруари 2017 в 17:48 19045 13

Снимка Сергей Антонов, OFFNews

ГЕРБ откри предизборната си кампания с барабани, барабаните на Калин Вельов. Певецът е в листите на партията за кандидат-депутати. Събитието пък водеше актьор - актьорът Евгени Будинов, който обяви, че също е част от ГЕРБ. 

Лидерът на партията Бойко Борисов започна с искане на прошка, защото днес денят е такъв. Той обаче се обърна за прошка само към българския народ: „Прощавайте. Винаги сме се опитвали да правим най-доброто, невинаги се е получавало”.

След като поиска прошка, лидерът на ГЕРБ каза, че основният въпрос сега е „Лъже ли лъжецът, когато лъже или казва истината – хората се питат”. „Аз може да имам много грехове, но не мога да лъжа”, каза той. После добави, че като е станал кмет София – Околовръстното, Люлин, казармите, полетата са били в кал, а сега има пътища, има Бизнес парк. „Всичко направено е видимо”, заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира още, че БСП много искали избори, а сега като дошъл служебният кабинет се дистанцирали и не искали да управляват. Той каза още, че не се знае на кой е това правителство в момента, което не се занимава с икономическия растеж, а със смени във властта.

„Връщам властта на народа, нямам дебат дали искам да съм премиер, дали да сме на власт. Ние усетихме, че не всичко е наред, затова се отдръпнахме назад, да се огледаме, да направим нови решения, да надгардим”, обясни Борисов. И пак се обърна към основния си опонент БСП – „Не искам БСП да гласува за нас. Но да ни покажат какво е направено през техните управления, какво е решено като проблем. Лъжите като ги повтарят по 10 пъти, мислят че хората ги разбират. Проектът за спирането на Южен поток го занесе Стойнев „Пощальона” (така нарече Борисов бившият депутат от БСП Драгомир Стойнев). Сега на събранията казват, че ние ги спираме проектите”.

После бившият премиер добави, че винаги като дойдат избори, се започва едно и също – „да се бием, като мъже, да се пребием”.

Борисов обясни цветущо: „Станишев, милият едва ходеше покрай мене. И сега пак, да се бием. Омръзна ми, като дойдат избори все това. Новите лица на БСП са на 70-80 години, и са кръвопийци. А останалите са номенклатурата – внуци, синове, всички подред”.

Борисов отбеляза обаче, че в предизборната битка „в игра на окалване, в обвиненията ти лъжеш, ти крадеш, никой няма да се сети как е изглеждала София преди. Разликата е колосална”.

„Кое ще ми покажат БСП – чинията на Бузлуджа, добронамерено се опитвам да се сетя. Даже техните построени магистрали не са си поддържали. Те няма какво да покажат на тях им трябва кавга, народът да се отврати от нас, с лъжа и лъжа”, каза още Бойко Борисов.

В заключение той каза основата за партията му: „Проблемът на ГЕРБ не е идването на власт, а какво ще правим след това, с кого”. Борисов пожела успех на кандидат-депутатите си от основните райони 23, 24, 25 МИР в София. На последния най-голям район - 25-ти МИР водач на листата е самият Борисов, а на 23 – Владислав Горанов, а на 24 – Томислав Дончев.

Бившият финансов министър Горанов отбеляза, че БСП да иска да променя икономическия растеж и промяната, която предлага, е фалшива. „Станишев, Орешарски – не ми се иска да добавяме името на Нинова сред тях”, каза още Горанов.

Бившият вицепремиер Томислав Дончев от своя страна коментира, че на техните нашите опоненти им е по-лесно – „те имат за цел да се стремят само към победата, нашата задача е по-тежка – трябва да покажем че сме по-добрите, а не че другите са по-лошите. Не можем да си позволим да лъжем хората, да инвестираме в популизма и да използваме страховете на хората”, каза Дончев.

С мотото „Реални решения за България” ГЕРБ стартира предизборната си кампания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

13

Новак

26.02 2017 в 22:27

Тоя тупам пак ли ще се сети за убития от комунистите дядо?
ЦеЦа пак ще пролее някоя и друга сълза и тя за дядо си.
Не че от Тиквата се очаква да е интелигентен (той и много пъти е доказвал, че не е), но да започваш кампания с "кръвопийци" е откровена простотия. Май за тези избори герберастите ще счупят тъпомера и нагломера. Така им се е усладила властта.

77927

11

El Commandante

26.02 2017 в 21:38

Баце е непоносим малоумен тупан...

17156

7

aviatora

26.02 2017 в 18:39

Всички гадни доносници са във вашата организирана престъпна групичка!

63994

6

Red or Dead

26.02 2017 в 18:37

ТИКВАТА каза ли ОТНОВО.....как “комунистите убили дядо му..... със снежни топки“........
Апропо виж те как му целуват кунката на .....Дон ТИКВИЙ.....днес;)

https://goo.gl/prtyLZ