Борисов: Няма да подавам оставка, защото Цачева ще има добър резултат

OFFNews 24 октомври 2016 в 09:02 10292 6

Не смятам, че ще подавам оставка след изборите, защото съм убеден, че кандидатът ни за президент Цецка Цачева ще направи по-добър резултат, отколкото социологическите агенции предсказват. Това каза премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия.

„Не ги гледайте социологическите изследвания, аз никога не ги гледам, така е по-комфортно по време на кампания“, каза Борисов по повод данните, че Цачева е много близка по гласове до кандидата на БСП ген. Румен Радев.
Борисов добави, че социологическите агенции работят за пари и който им поръчва, такива резултати дават.
Премиерът обясни, че си има социологическа агенция, с която работи за негова консумация и според нея данните са добри.

Борисов смята, че позицията му, че ще подаде оставка, ако Цачева загуби изборите, е почтена. „Ако не си първа политическа сила, нямаш претенциите да управляваш, видяхте Орешарски докъде доведе“, отговори министър-председателят.

По отношение на това дали той ще държи властта в президентството премиерът отговори, че няма смисъл, защото законите така или иначе минават през парламента. „Просто за мен разликата между Цачева и останалите е, че тя е прекрасен юрист, в момента си води предизборната кампания сама, а аз бях на откриването и ще отида само на закриването“, коментира Борисов.

Борисов каза още, че познава всички кандидати и знае какви са им шансовете на изборите.

Бойко Борисов е говорил със сегашния президент Росен Плевнелиев и той самият не е искал да остане на поста по лични причини. Според Борисов Плевнелиев е измъкнал България от изолацията, в която е била страната – с „разни малки и големи шлемове“, но е направил една-единствена грешка, когато е казал, че без ГЕРБ би взел повече гласове, което не е било честно към партията.

„Целият проблем на прехода е, че се явихме ние и не можаха да ни докопат и опитомят. Затова сега всички се въртят около нас, защото вече нито БСП, нито ДПС могат да управляват сами“, описа политическата ситуация в страната премиерът.

Реформаторите

По отношение на коалицията с реформаторите и пукнатината в нея напоследък Бойко Борисов беше категоричен, че не иска нов партньор, иска да си изкара мандата и когато си му е времето, да има избори.

„С тези партньори е лошо, но без тях е още по-лошо“, каза премиерът. Той добави, че и за тях е така, че и за реформаторите ГЕРБ са лоши. От думите му обаче се разбра, че коалицията трябва да остане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

4

Лопе де Вега

24.10 2016 в 10:51

Цецерон е докладвал, че работата е опечена. Фсичко е организирано, проверено и натъкмено. Знае се и с колко ще "победи" оная турта.

Поздрав!

15914

3

поп Дръвчо

24.10 2016 в 09:39

Нещо ми подсказва че пак Цвинокио ще брои бюлетини.

13056

2

Какавидков

24.10 2016 в 09:17

Мъка ще е тука. Пролетарска.
Каскети ще се мачкат яко.
 
X

Да помогнем на украинските деца!