Близнашки: Не съм готов на експеримента да остана премиер

ОFFNews 06 октомври 2014 в 10:50 4165 2

Георги Близнашки
Георги Близнашки

Задачата за формиране на ново правителство няма да бъде никак лесна, но всичко зависи от здравия разум, мъдростта и добрата воля на основните политически сили. Страната се нуждае от силно правителство, а то не може да бъде друго освен политическо. Основните политически сили трябва да се ангажират с управлението на страната, независимо как ще си разпределят ролите.

Това коментира пред журналисти днес премиерът Георги Близнашки. По думите му, всички основни политически сили трябва да приемат резултатите от тези избори. Според него партиите трябва да направят всичко възможно, за да съставят правителство. "Политическите партии да поемат своята отговорност, защото страната е изправена пред тежки проблеми, изискващи дългосрочни решения", каза премиерът пред журналисти.

Той подчерта, че не е готов на експеримента да продължи да бъде служебен премиер, ако не бъде съставено правителство. Според Близнашки страната се нуждае от силно правителство, а то трябва да бъде политическо, независимо кой ще бъде в управлението и кой ще бъде в опозиция. 

"Няма да бъде никак лесно, но призовавам политическите партии в рамките на 2-3 седмици да поемат отговорност за създаване на правителство, защото в момента не са достатъчни само експертни знания, но и политическа воля", каза още служебният премиер. 

Близнашки каза, че правителството е успяло да организира и проведе честни и свободни избори, което не се оспорва от никого. "Купуването и продаването на гласове бяха минимизирани и това личи от избирателната активност в редица райони. Може само да се съжалява, че далеч не всички наши сънародници упражниха своето право на глас, но за сметка на това пък други, които се намират зад граница показаха своя ентусиазъм и участваха в изборния ден“, каза още Близнашки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!