ГЕРБ ще опита да състави кабинет с премиер Борисов

Ще поканят за коалиция Реформаторите, а може и Патриотичния фронт

OFFNews 06 октомври 2014 в 09:05 11961 19

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

Ще направим опит за съставяне на правителство с мандат на ГЕРБ и с министър-председател Бойко Борисов, обяви в сутрешния блок на БНТ Цветан Цветанов от ГЕРБ.

По думите му новото управление ще търси решения на кризата в България.

Днес ще направим заседание на изпълнителната комисия и ще обсъдим вариантите и тогава вече ще правим консултации с други партии, добави Цветанов.

Евентуални избори преди Коледа ще дадат подобни резултати и отново коалиционно правителство, коментира той хипотезата какво би се случило, ако опитите за съставяне на правителство се провалят.

Румяна Бъчварова от ГЕРБ на свой ред каза пред Нова тв, че ГЕРБ биха водили преговори с всяка парламентарно представена формация с изключение на ДПС и България без цензура. "Първият ни ясен и логичен партньор е Реформаторският блок. Можем да преговаряме и с Патриотичния фронт", посочи политологът. На въпрос за евентуална коалиция с БСП тя посочи, че червените са основен политически опонент на ГЕРБ. Разговори са вероятни, но тя не е оптимист за изхода, понеже двете формации имат различия по основни теми, стана ясно от думите на Бъчварова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!