Местан: От гласуването на Закона за КТБ ще се разбере кой кой е (снимки)

Лидерът на ДПС благодари специално на избирателите в село Върбовка

Нели Чолашка 06 октомври 2014 в 00:59 6872 1

Снимка Сергей Антонов

Лютви Местан

ДПС ще внесе в следващото Народно събрание отново Закона за КТБ, който предложиха на 42-ия парламент.

Това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан на брифинга на партията в НДК.

"Законопроектът ни за разкриването на банковата тайна на всички публични фигури, свързани с КТБ, е категоричен знак, че ние сме готови ако има мълчаливо съгласие за задкулисие, което стои зад една или друга финансова институция в България, да кажем, че е време да взривим задкулисието, да стигнем до дъното, до истината, а какви злокобни фигури биха се показали – то това е техен проблем", обяви Местан.

По думите му тези, които ще се "изсулят" от гласуването на закона, са тези, които се страхуват от истината. От гласуването на този закон ще стане ясно кой кой, смята лидерът на ДПС.

"Силна ДПС е добра новина за България. всеки глас за ДПС е глас за националното съгласие. Самоцелната деструкция няма да реши нито един проблем", коментира още Лютви Местан.

Той напомни, че ДПС е увеличила подкрепата с 20%

На тази пресконференция не се появи Делян Пеевски, който предизвика бурен интрес на брифинга на партията след евровота.

Местан уточни, че дълго са се чудели дали да се появят в НДК, но после решили да дойдат от уважение към медиите и избирателите.

Съвършено, съвсем, абсолютно и категорично искам да благодаря на всички структури на ДПС. Той спомена Ловеч, Търговище, Кърджали, Хасково, Смолян, Разград, Добрич.

Наблегна обаче на благодарностите към село Върбовка (област Велико Търново), които силно надхвърлили очакванията му.

Основният акцент в речта на Местан и отговорите на въпросите беше евроантлантическото развитие на България.

„До тази вечер не съм чул по-отговорен политически концепт, на който да стъпим в търсене на изход от сложната ситуация. Ние тази вечер не поставяме условия пред никого, още по-малко пред партията, която е първа по резултат. Имаме политическата доблест и култура да ги поздравим за постигнатия резултат. 

Евроатлантизмът не предполага участие в управлението на крайно националистически партии. За пръв път две такива формации намират своето място не омаложава, а засилва тезата на ДПС за необходимостта от ясен, категоричен евроатлантачиески концепт на управление. Ще отстояваме този концепт, независимо дали е имаме отношение към управлението на страната или ще бъдем в опозиция”. Така Местан разви тезата за евроатлантизма.

По думите му ДПС ще настоява българското правителство да отстоява баланса между принципите на националната държава и правата и свободите на човека.

"Ние тази вечер не поставя условия пред никого, още повече пред партията с най-добър резулат. Имаме политическа доблест и култура да ги поздравим с добрия резултат", каза Местан по повод призива на лидера на ГЕРБ никой да не му извива ръцете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови