Реформаторите: Не извиваме ръцете на Борисов (снимки)

Ивайло Анев Последна промяна на 06 октомври 2014 в 02:00 4696 2

1/1

Снимка Сергей Антонов

Пресконференция на Реформаторския блок

"Ние, от Реформаторския блок, не извиваме ръце. Да имаш първото място на изборите заслужава поздравления, но това е и доста голяма отговорност. Ако за втори път ГЕРБ не успее да състави правителство, въпреки че е първа политическа сила, значи нещо не е наред."

Това каза лидерът на "Движение "България на гражданите" (ДБГ) Меглена Кунева по време на пресконференцията на Реформаторския блок след края на изборния ден в НДК.

"Добрата новина е, че удвояваме резултата си от предишните избори - обяви лидерът на СДС Божидар Лукарски. - Представянето ни е изключително добро в София и в областните градове, но имаме сериозно представяне и в малките населени места. Влизаме във възрастовата група на младите избиратели."

Нека видим какво ще предложи ГЕРБ като персонални назначения - така Лукарски отговори на въпроса дали РБ ще се коалира с победителите в изборите.

"Нека да се сформира парламентът и ще видим", съгласи се Корман Исмаилов.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев добави, че резултатите на Реформаторския блок са „освен голям успех, и голяма отговорност“.

„Казали сме, че в правителство, зависещо от ДПС, ние няма да участваме“, подчерта Кънев.

В този парламент идеална коалиция не може да има. Ние предложихме следващото Народно събрание да има кратък мандат, а коалицията да се обедини за необходими спешни реформи. Формата ни за двугодишен мандат на парламента е неизбежна. Мисля, че в момента всички ще се съгласят, допълни Кънев.

Трябва да се обединим около оптимална програма, за да бъдем полезни на хората, каза още лидерът на ДСБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.10 2014 в 07:53

Абе, джанъм, вие си извивате ръцете помежду си, какво остава за Борисов?!? Можехте да вземете много по-голям процент, ако не бяха ежбите помежду ви!

06.10 2014 в 06:14

//Начи, оставете всичко друго, но НЯКЪДЕ между нас, хората в тая уникална страна, под небето от мачкана коприна, наденица..//

Защо така бе гърбушко тъжно виеш, огледай се в тиквеният бостан и ще видиш всички тези екземпляри за които питаш в целият им блясък и светлина!!!
------
Гърбавите с представителност под 15% искат да управляват, че и се сърдят че пак са били майка си 100г. червена уруспия, ама ще управляват(ще бъдат мюре) както им каже ген. Гоцев-> Боко вика Маджо, как ме чуваш, минавам на приемане!!!