Реформаторите: Не извиваме ръцете на Борисов (снимки)

Ивайло Анев 06 октомври 2014 в 02:00 5357 2

Снимка Сергей Антонов

Пресконференция на Реформаторския блок

"Ние, от Реформаторския блок, не извиваме ръце. Да имаш първото място на изборите заслужава поздравления, но това е и доста голяма отговорност. Ако за втори път ГЕРБ не успее да състави правителство, въпреки че е първа политическа сила, значи нещо не е наред."

Това каза лидерът на "Движение "България на гражданите" (ДБГ) Меглена Кунева по време на пресконференцията на Реформаторския блок след края на изборния ден в НДК.

"Добрата новина е, че удвояваме резултата си от предишните избори - обяви лидерът на СДС Божидар Лукарски. - Представянето ни е изключително добро в София и в областните градове, но имаме сериозно представяне и в малките населени места. Влизаме във възрастовата група на младите избиратели."

Нека видим какво ще предложи ГЕРБ като персонални назначения - така Лукарски отговори на въпроса дали РБ ще се коалира с победителите в изборите.

"Нека да се сформира парламентът и ще видим", съгласи се Корман Исмаилов.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев добави, че резултатите на Реформаторския блок са „освен голям успех, и голяма отговорност“.

„Казали сме, че в правителство, зависещо от ДПС, ние няма да участваме“, подчерта Кънев.

В този парламент идеална коалиция не може да има. Ние предложихме следващото Народно събрание да има кратък мандат, а коалицията да се обедини за необходими спешни реформи. Формата ни за двугодишен мандат на парламента е неизбежна. Мисля, че в момента всички ще се съгласят, допълни Кънев.

Трябва да се обединим около оптимална програма, за да бъдем полезни на хората, каза още лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!