Благомир Коцев: Във Варна няма сглобка, моделът 'Портних' трябва да се демонтира

OFFNews 20 октомври 2023 в 13:34 768 0

Благомир Коцев

Снимка Екип на Благомир Коцев

Благомир Коцев

Във Варна няма сглобка. В мое лице кметът Портних от ГЕРБ има основен опонент, а битката между нас за бъдещето на Варна е жестока. Моделът „Портних“ е вреден за Варна и трябва да бъде демонтиран. Той пречи на развитието на града и толерира интересите на сенчести кръгове. 

Това каза Благомир Коцев – кандидат за кмет на Варна от ПП-ДБ, по Евроком.

По думите му моделът на досегашния кмет на Варна не е идентичен с модела на ГЕРБ, защото в морската столица той е в още по-неприемлива форма. Коцев посочи, че никой друг от опонентите му, особено от Възраждане, дори не споменава името на досегашния варненски кмет, нито се противопоставя остро на начина му на управление.

Вече имаме стотици сигнали за пренасочване на гласове, включително от една партия към друга, за да ни се попречи да стигнем до балотаж, каза той и обясни, че сигналите са за хора и банди, които обикалят кварталите, търсят млади хора, фирми и граждани и ги склоняват да гласуват за определени партии. Подадох сигнал до вътрешния министър и очаквам органите на реда да предприемат действия, подчерта бившият областен управител на Варна.

Ние даваме отпор и сме алтернатива - имаме ясна програма и силен екип, които да осигурят просперитет и проевропейска ориентация на Варна, подчерта Коцев, по чиито думи Варна е много повече от дебат за асфалт. Варна трябва да има високи доходи, инвестиции, развитие на високите технологии и IT-сектора, на иновациите и стартъп-екосистемата, да има технологични хъбове. Това е бъдещето. Варна трябва да има тек-паркове, индустриални зони, за да се вдигне стандартът на живот и доходите на хората, да се усети свежест и нова вълна от млади хора в града, подчерта още той.

Ще си върнем града от влиянието на сенчести интереси, които сега диктуват развитието му и ще се даде път на гражданите да участват в решенията на общината. Ще обърнем вълната на недоверието и апатията в оптимизъм и растеж, ще дадем надежда на варненци, че Варна може да поеме нов курс с нов кмет, обърнат с лице към хората, посочи Коцев.

По думите му трябва да се събори бариерата между администрацията и хората, да се осигури социална, културна, спортна среда, образователни и здравни услуги за хората, за да остават те в града и да започват бизнес и работа във Варна. Попитан за предизборните ремонти в морската столица, Коцев каза, че засега те струват 175 млн. лв. за 92 улици, което е две трети от приходната част на бюджета на града, а отделно е теглен и кредит от 100 млн. лв.

Проблемът в тях е, че не са качествени, започнаха преди 3-4 месеца и никъде не са приключили, което силно изнервя гражданите, сподели той наблюденията си от срещите по кварталите на Варна с хората.

Попитан за визията си за Морската градина, Коцев подчерта, че е привърженик на спирането на колите и изграждането на буферен паркинг по протежението на булеварда, в периферията на Морската градина, където има подходящ за това терен. Морската градина е била застроявана десетилетия наред на базата на издадени разрешителни от общината, на някои места има над 40% частна собственост и трябва адекватно решение. Имаме идея да се спрем трафика на коли там, както го направих като областен управител – тогава спрях движението на автомобили по крайбрежната алея, с което си навлякох гнева на мощни икономическите кръгове, припомни още Коцев. Той допълни, че е спрял от продажба и 140 декара общински имоти, за да не бъдат застроени зелени площи и междублокови пространства, заради което е станал обект на атаки от различни кръгове.

Аспаруховият мост трябва да бъде ремонтиран и да се стартира проектиране на втори Аспарухов мост. Това ще даде възможност да се развива градът на Юг, допълни още той и уточни, че хората посочват презастрояването на сърцевината на града и кварталите като голям проблем, заедно с липсата на канализация, улична регулация, редовен градски транспорт и ефективно сметоизвозване.

Варна отново ще стане най-добрият град за живеене. Ще оправим инфраструктурният хаос, за да върнем славата на града и да привлечем отново туристите, категоричен бе още Благомир Коцев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика