13 въпроса за рока. Отговорите на Захари Бахаров

ОFFNews Последна промяна на 25 септември 2014 в 11:19 13228 20

Захари Бахаров.
Захари Бахаров.

Тези дни сайтът WeRock.bg става на 13 г. Първите 12 ги изживя под името Metal Katehizis. Но сега с името WeRock.bg вече е част от OFFMedia, в която влизат още OFFNews.bg и форумът OFFRoad-Bulgaria.com.

Ние изпратихме 13 въпроса за рока на 13 известни личности, за които знаем, че са посветени в магията на рока.

Предишните интервюта бяха с Евгений Дайнов, Димитър МаноловСветльо Витков и Александър Сано.

Сега ви предлагаме отговорите на Захари Бахаров.

1. Коя беше първата рок касетка/диск/плоча, която сте си купили?

Не може да става дума за купуване, но първите неща, които си спомням, бяха "Barmy Army” и още няколко неща на Exploited и целия “Master of puppets”. "Големите “ от квартала се оказаха на палатки на язовира, на който имахме вила, и аз чух тия най-важни неща на едно касетофонче.

2. Първият концерт на рок група, който сте посетили?

Двата най-значими са на Red Hot Chili Peppers (RHCP) във Виена и Depeche Mode тук.

3. Първата рок тениска?

Нямам нито една, но съм се молил за нашивка на Saxon и съм се редил цял ден пред фотото в "Павлово" за черно-бяла снимка на “Девицата на Мейдън”.

4. Любима рок банда?

RHCP.

5. Любима рок песен?

Всичко, до което се е докоснал Джон Фрушанте, е злато, но напоследък най-много плача и се дера на Rearview mirror на Pеаrl Jam.

6. Последният рок концерт, който сте посетили?

ОСТАВА. Бяха страхотни и добре, че са те, та и ние нещо да си имаме.

7. Последната рок песен, която слушахте?

Нещо на Arctic Monkeys трябва да е било… в колата.

8. Любим спомен, свързан с рока?

Джон Фрушанте помоли да изпратим “поздрав” на Джони Рамоун, който тогава вече беше тежко болен и 100 000 души викахме “We love you Johnny”… не ми е любим спомен, но се почувствах част от нещо по-голямо.

9. С кой рок музикант бихте искали да си пиете бирата?

Искам да съм бил на някой от рождените дни на Фреди Меркюри.

10. Ако можехте да свирите в рок група, коя щеше да бъде тя и на каква позиция?

Барабанист… щях да съм им като майчица, да им напомням с брутално блъскане, че сме рок група, за да не се отпускат в импровизацийки.

11. Песента, която знам наизуст и мога да изпея най-добре, е...

Въобразявам си, че е “Streets of Philadelphia” на Брус Спрингстийн, но истината е, че хич не мога да пея.

12. Най-хубавият концерт, на който съм бил, е....

RHCP във Виена.

13. Продължете изречението: Когато слушам рок…

Се сещам, че вече има поне второ поколение, което обича такава музика и значи е съвсем реално след време със сина ми да си слушаме някви неща заедно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.09 2014 в 06:09

Popeye,стига бе пръдльо,какво си се разкудкудякал да не те шиба Захари че си се развълнувал, педал миризлив! Добре ти казаха! Тичай при Азис! Ако само може да се усетиш колко са ти тъпи приказките. Аман от педерасчета!

28.09 2014 в 00:26

Мазните балкански свини явно бачкат с тайните служби.
Проследили са ме от Бронкс до Люлин.
Сигурно са ме снимали: плитката, бенката, хуя(11 инча)...
Ма не го споменават, по разбираеми причини.

Ххахахахахахахахахахахахахахахахаха

Иначе, надяваме се, OFFNews да интервюиарат някой с мааалко повече мозък, обща култура и най-вече - да знае какво е рок.

27.09 2014 в 23:56

Фатмак,що крещиш не ,че нещо ,ама не си у хоремага да те таковам в селския рокер направи си селфи ти ,белким се отпуснеш ,щото да се напъваш да натякваш на всички ,какъв невероятен меломан и музиковед си се омаза в собствените си лайна палячо! Розмари стателова си ти на новото време go fuck yourself !
27.09 2014 в 15:32

Къде видя пок при Остава бре, Захари?

27.09 2014 в 11:53

Popeye, КОКОШИ ГЪЗ Е ДУПКАТА ОТ КОЯТО ТИ СИ СЕ ПРЪКНАЛ, И ПО ДОБРЕ СЕ ОБЪШИ ОТ КУРЕШКИТЕ И СЛАМАТА, ДУРЛЯК! АЙДЕ БЕГАЙ ЗА АВТОГРАФ ОТ СЛАВИ ТРИФОНОВ! И ДА СИ НАПРАВИШ СЕЛФИ С АЗИС!

27.09 2014 в 08:12

Я двамата разбирачи и рокаджии Профосра и Фатмака осрали и второ интервю , натрапвайки невероятните си музикални вкусове и свития като кокоши гъз мироглед !

27.09 2014 в 01:29

Полковника отново е прав - тук се опитват да говорят за Рок некви маргинални субекти, дето са били още в ТЕЧНО СЪСТОЯНИЕ, когато "Професор Балкански" и Полковника са открили тази велика музика.

За съжаление дори мияча на чинии Бронкс, люлинския дебил с плитката, е разбрал (по изключение) за какво точно става дума: "...съвсем ясно се пита за РОК, при това неправилните хора... нямащи нищо общо с рока".

Въпреки че наша скромност не харесва Rollingstones и Chikago, първите безспорно са динозаврите, а вторите - титани на Рока. Я по тоя случай тук един ПО-ЗДРАВ с първото изпълнение, което стария Професор сме слушали на живо:

https://www.youtube.com/watch?v=htuxb-m4-ng

26.09 2014 в 19:41

Темата нарочно е направена така, че да събира дърляници и кликания.
Ако въпросите бяха въобще за музиката, нямаше да има проблем.
Обаче тука съвсем ясно се пита за РОК, при това неправилните хора... нямащи нищо общо с рока.
Не знам дали е нарочна тактика, освен за пари, но много напомня наглото отношение на всички червеногъзляци напоследък.

26.09 2014 в 19:22

Pete, а ти знаеш ли, между другото, кой е Джеймз Панков и някой от интервюираните до тук, като сa се разляли на дълго и широко за рока, дали е слушал някога "CHICAGO" И въобще някой от интевюираните разбирачи дали се е сетил, че рока не му е в кръвта и да си каже, "да бе, ама сте сбъркали адреса" аз харесвам траш", или естрадно сатиричния "жанр" или мелодичен поп или панирани чушки със сирене и червен пипер? или зелеви сърми. Лошо няма, ама не ни пробутвайте бунашкото си мнение за неща за които нямате сърце! То е като да пръднеш в асансьора! Пърди си в собственото легло! ама НЕ!!!! ВСИЧКИ МАЙКА ГИ Е РОДИЛА РОКАДЖИИ. Това е! Няма омраза, няма агресивност, няма хейтърство. Просто - "обущаря - до обувките"!!!!!

26.09 2014 в 18:01

Много време и много вода трябва да изтече, за да се научат българите на културен диалог. Заложено им е да се ругаят, обиждат и да не зачитат и на йота мнението на другите. Излезте от балканския кафез...