Гладуващият срещу „Топлофикация“ в ареста за запалена бюлетина

Юлиан Христов 28 януари 2013 в 10:27 3125 2

Чавдар Янев
Чавдар Янев

Мъжът, който проведе гладна стачка срещу „Топлофикация“ - Чавдар Янев , беше арестуван в деня на референдума, след като запали бюлетина в избирателна секция в столичния квартал „Сухата река“.

С акта Янев искал да изрази протеста си срещу липсата на правосъдие в страната, съобщиха за OFFNews негови познати. Мъжът е задържан за 24 часа в 5 РУП, като вероятно ще му бъде съставен акт по указа за дребното хулиганство. От СДВР уточниха, че мъжът веднъж вече е бил санкциониран за това. През 2011 година на президентските избори той отново запалил бюлетина, като му е съставен акт от 200 лв.

Янев е човекът, който след 11 години, 10 месеца и 5 дни съдебни битки успя да осъди “Топлофикация” по казуса, че има 4, а не 7 радиатори вкъщи. Разноските по делото му възлизат на 11 000 лева. За да не товари другите потребители на парното, той води делото за символичната сума от 100 лева. Въпреки съдебното решение, дори и тази скромна сума още не му е платена. В същото време “Топлофикация” продължава да търси несъществуващите дългове, за които вече е осъдена.

Янев проведе гладна стачка пред сградата на Висшия съдебен съвет, където близо месец прекара в палатка и с очакването да бъде овъзмезден. „Пред Висшия съдебен съвет много неща се промениха. Получих подкрепа от хиляди хора. Най-малкото тече проверка във ВСС”, коментира тогава пред OFFNews Чавдар Янев.

Протестът му продължи с престой по средата на едни от най-оживените кръстовища в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!