Здравко Лазаров разкри: Излекувах злокачествен тумор

OFFNews 05 март 2017 в 19:17 7012 0

Здравко Лазаров е преминал през лечение на злокачествен тумор на тестисите. Това разкри бившият футболен национал в предаването "Код спорт". Сега Електричката е треньор в Хебър Пазарджик.

"Не исках много да се разчува. Сега за пръв път говоря на тази тема. На 30 март миналата година ме оперираха. Откриха ми злокачествен тумор. Благодарение на д-р Василев и на неговия екип във Военна болница всичко мина успешно. През май месец направих две химиотерапии в Турция и сега ходя на всеки пет месеца на прегледи.

Всичко засега е нормално. Ако съжалявам за нещо в този живот, то това е, че пропуснах този финал. Виках си, че ако живот и здраве, вземем купата, мога да спра. Но така се случиха нещата... Животът е пълен с изненади. Появи се абсолютно от нищото. Добре, че го откриха навреме, уж начален стадий. Спазвам всичко, което ми казват докторите. Дай Боже, засега всичко е наред.

Той припомни, че същият проблем имаше и Любо Пенев. "Даже докторът още на операционната маса ми каза, че се е потвърдило това, за което се съмняваше. Каза ми, че е като на Любо Пенев, живот и здраве, след малко лечение ще се оправя. Бях изпаднал в отчаяние", призна той.

"Първи ми се обади Стилиян Петров. С баща му бяхме много големи приятели, пиехме си в хотела кафето в Монтана и явно той му казал за моя проблем. Веднага ми звънна момчето. Уникален пич! Това, което той преживя, е нещо невероятно!

Веднага ми каза: „Спокойно, всичко ще е наред! Горе главата! Ако трябва нещо, аз ще помагам!” Казах му, че всичко, което трябва, съм го направил в Турция. И благодарение на семейството - жена ми и родителите. Аз наистина се бях отчаял. Както винаги, жените са по-силни от мъжете", призна Електричката.

Той благодари на всички познати, които запзили рака в тайна. "Големият ми син научи. На 18 години. Вече е голям и разбира, но гледахме да предпазим дъщеря ми да не разбира, защото е в такава възраст – шести клас. Момиче е и е по-чувствителна. Както е казано – дъщерите са по-предани към бащите", завърши Здравко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови