Унгария удари Шотландия в последните секунди и запази надежди за оставане на Евро 2024

Тежък инцидент беляза срещата от Група "А"

Донислав Донев 24 юни 2024 в 00:00 1732 0

Шотландия - Унгария

Снимка Facebook: MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség

Играчите на Унгария и Шотландия не намериха път към противниковата врата

Унгария победи Шотландия с минималното 1:0 в последен двубой за двата тима от Група "А" на Европейското първенство, игран на "MHP Arena" в Щутгарт.

Единственото попадение в срещата падна в добавеното време на срещата. Секунди преди края Кевин Чобот завърши една контраатака на Унгария, пращайки топката във вратата след пас на Роланд Салай отдясно.

Така Унгария събра 3 точки и завършва на трето място в групата, като все още има шанс да се класира на елиминации. Шотландците отпадат от Евро 2024, завършвайки последни с 2 точки.

Двубоят започна добре за шотландците, които владееха топката в по-големи периоди, но това не доведе до нищо освен до няколко опита за центрирания към наказателното поле. Първата интересна ситуация бе за "маджарите". В 8-ата минута Бола стреля от дистанция, но Гън се справи и отрази удара.

В следващите минути преобладаваха нарушения, накъсана игра, предпазливи опити за атака и липса на голови положения. Интересни ситуации пред двете врати липсваха.

В 32-ата минута Доминик Собослай шутира от пряк свободен удар, но от малко под 25 метра уцели стената и топката излезе в корнер.

Четири минути преди края на първата част Доминик Собослай центрира меко в наказателното поле от пряк свободен удар. Вдясно от вратата се бе включил Вили Орбан, който стреля с глава, но прати топката над вратата. Така първото полувреме завърши без голове.

Второто полувреме и всъщност цялата среща бяха белязани от тежък инцидент с унгарския нападател Барнабаш Варга. Той пострада при центриране на Собослай, при което се сблъска с Ангъс Гън. Варга се стовари на земята във видимо много тежко състояние. Играчите около него веднага повикаха медицинския екип, който се забави. В крайна сметка националът на Унгария бе изнесен с носилка от терена.

В 79-ата минута имаше спорна ситуация, като "гайдарите" поискаха дузпа, след като Стюарт Армстронг, който се озова на чудесна стрелкова позиция, беше съборен в наказателното поле на Унгария. Реферът остави играта да продължи, а нямаше и намеса на ВАР.

В добавеното време на срещата Салай нахлу в наказателното поле и почти от аутлинията върна топката към центъра на пеналтерията. Собослай не успя да засече топката, но тя стигна до резервата Кевин Чобот, който фронтално срещу вратата не сгреши и вкара гол, с който донесе победата на Унгария

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво говорят руснаците за F-16