Тикнаха Роналдиньо зад решетките в Парагвай

OFFNews 08 март 2020 в 10:47 2800 0

Шокираща новина дойде за футболните фенове от Парагвай. Местен съд реши да вкара в затвора бразилската легенда Роналдиньо.

Това стана факт след гледането на мярката за неотклонение на задържания за влизане в страната с подправени документи бивш футболист на Барселона и неговия брат Роберто. Съдия Клара Руис Диас постанови, че двамата трябва да бъдат оставени зад решетките, за бъдат на разположение на разследващите власти.

Двамата братя може да останат в ареста за период от шест месеца, което е максималният срок за започване на съдебно дело. Прокурорът Осмар Легал е поискал задържането на Роналдиньо и брат му, тъй като има вероятност двамата да се завърнат в Бразилия и да не бъдат депортирани оттам.

Адвокатът на Роналдиньо и Роберто Азис не е успял да убеди съда, че клиентите му може да останат под домашен арест в хотелската си стая.

Тезата му, че братът на футболиста е с влошено здравословно състояние и има нужда от специализирани медицински грижи също е била отхвърлена, тъй като не са били представените необходимите документи.

Адвокатът Тарек Тума Марин нарече решението на съдията самоволно и противоречащо на наказателния кодекс и конституцията на Парагвай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови