Роналдиньо се появи окован в съда в Парагвай

OFFNews 07 март 2020 в 21:46 3057 0

Снимка AP

Бившата бразилска футболна звезда Роналдиньо се появи окован с белезници в съда в парагвайската столица Асунсион, където беше гледана мярката му за неотклонение след петъчния арест за влизане в страната с фалшив паспорт.

Заедно с 39-годишния бивш футболист на Барселона и Милан пристигна и задържания за същото престъпление негов брат Роберто, както и местният бизнесмен, предоставил им фалшивите документи.

Прокуратурата поиска двамата да останат в ареста, докато адвокатът на двойката Сержо Кейрош настоя да бъдат освободени, тъй като не представляват заплаха или риск за полетите. Адвокатът подчерта, че Роналдиньо така или иначе е планирал да пътува за Рио де Жанейро, но арестът е осуетил плановете му.

През 2019 г. бяха конфискувани бразилският и испанският паспорти на Роналдиньо и брат му, който изпълняваше ролята на негов футболен агент по време на активната му кариера.

Причината бе неплащане на данъци и на глоби за незаконно строителство в национален резерват на Бразилия. Двамата си построили пристанище там.

39-годишният Роналдиньо пътувал до Парагвай за представянето на книга и кампания в помощ на деца.
Роналдиньо завърши футболната си кариера преди пет години като играч на Флуминензе.

През 2002 г. той стана световен шампион с Бразилия, а три по-късно спечели и "Златната топка" на "Франс Футбол".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!