ЦСКА се доближи на 2 точки от върха

OFFNews 21 октомври 2023 в 22:45 1357 0

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА постигна осма победа

Отборът на ЦСКА направи обрат през второто полувреме и спечели с 2:1 срещу Пирин (Благоевград), с което "червените" скъсиха разликата с лидерите в българското футболно първенство.

Те са с две точки зад първенеца Локомотив (Пловдив) и една зад втория в подреждането Черно море (Варна). Пирин е на 13-а позиция преди останалите мачове от 14-ия кръг на efbet Лига.

ЦСКА създаде първото чисто положение в мача в 39-ата минута. Капитанът на "червените" Амос Юга изведе зад гърба на отбраната Дюкенс Назон, но този път голмайсторът на отбора не успя да се разпише. Неговият удар срещна крака на вратаря Максим Ковальов.

Гостите се задържаха в половината на Пирин след положението и секунди по-късно Ковальов отрази удар с глава на Майкъл Естрада, а в последвалата атака "армейците" сами създадоха първата ситуация за домакините. Тобиас Хайнц сбърка пас назад и той бе пресечен от Аймен Суда, който стреля в ръцете на Густаво Бусато.

Пирин обаче реализира при втората груба грешка на "червените" в добавеното време. Юга опита пас към свой съотборник, но топката бе отнета от Александър Дюлгеров. Той подаде бързо на Юго Комано, който пък изведе Иван Тасев зад гърба на защитата. 21-годишното крило преодоля Бусато с удар в далечния ъгъл и "орлетата" поведоха на почивката.

До средата на второто полувреме предимно далечни удари на Хайнц създаваха опасност за Пирин, но всичко се промени с влизането на Матиас Фаетон на негово място. Французинът изравни за ЦСКА в 79-ата минута, а още в следващата атака той пусна пас по трева в наказателното поле и Джонатан Линдсет вкара за 2:1.

Ситуацията стана критична за Пирин в 84-та минута, когато Аюб Абу бе изгонен от игра с втори жълт картон. ЦСКА задържа с лекота преднината си и спечели осмата си победа през сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки