Стойчо Младенов се извини на Левски и “синя” България

OFFNews Последна промяна на 28 септември 2021 в 15:32 1138 0

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов поднесе извиненията си на футболен клуб Левски и “синя” България. След успеха с 2:1 в дербито в неделя, Младенов е бил заснет зад транспарант с обидно съдържание към вечния съперник в компанията на привърженици на червените. Кадърът става хит, но в обръщение в официалния си сайт Младенов обяснява, че е нямал представа за написаното и изказва уважението си към Левски като футболна институция. “Без Левски аз нямаше да съм футболистът и треньорът, който съм”, пише Младенов.

Ето и цялото му обръщение:

"Искам да се обърна към цялата футболна общественост заради един кадър, в който участвам след мача ЦСКА – „Левски“. По време на радостта на „червените“ фенове съм заснет зад плакат, който е обиден към нашия съперник.

Никога в моя живот не съм си позволявал да обиждам или унижавам някого. Или ако съм го направил, съм имал силата да се извиня. Длъжен съм да го направя и сега! В нито един момент не съм знаел какво пише на въпросния плакат. В минутите на радост и еуфория се снимах и поздравявах със стотици запалянковци на ЦСКА.

Разбира се, запалянковците правят хореографии и транспdранти, каквито преценят. Но ние, участниците в мачовете, винаги трябва да демонстрираме уважение към съперника. В не едно интервю съм се възмущавал от фланелките, с които излязоха играчите на „Левски“ при празнуването на титлата си през 2000 година. На тях пишеше „Аз мразя ЦСКА!“

Искам да уверя всички хора, които обичат футбола, че аз уважавам всеки съперник. С Наско Сираков сме били съотборници в националния отбор и до ден днешен имаме респект един към друг. Със Станимир Стоилов сме колеги и съперници, между които отношенията са прекрасни. Имам десетки приятели, които симпатизират на „Левски“, но животът ни е събрал и няма да ни раздели.

Затова искам да кажа едно голямо „Извинявайте!“ на всички за неволното ми участие в този кадър. Подчертавам – НЕВОЛНО! Празнувах с хилядите наши фенове победата на ЦСКА. Но никога не бих си позволил да съм неуважителен към „Левски“ или който и да е съперник. Надявам се да бъда разбран.
И ще завърша, че хилядите по трибуните показаха само едно – нашият футбол го е имало, има го и ще го има, защото се наслаждава на вечното дерби. Без „Левски“ никога ЦСКА няма да е същият. И обратното. Без "Левски" аз нямаше да съм футболистът и треньорът, който съм.

С уважение
Стойчо Младенов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови