ЦСКА спечели вечното дерби

OFFNews 26 септември 2021 в 18:58 2858 0

Снимка Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА победи Левски с 2:1 в дербито на 9-ия кръг на Първа лига, което се изигра на националния стадион "Васил Левски".

"Сините" поведоха с гол на Георги Миланов в 28-ата минута, но "червените" направиха обрат с попадения на Греъм Кери и Жорди Кайседо през втората част.

Победата е пета за ЦСКА през сезона и тимът се изкачи на трето място в таблицата с 16 точки и три мача по-малко от лидера Ботев Пловдив.

Левски остава в долната половина на класирането на 11-о място с 8 точки.

"Равностоен мач. Загубихме, но можеше и да спечелим. Играхме като равен с равен. Победи по-опитният отбор. В моя отбор имаше желание и амбиция, но липсваше увереност и самочувствие, особено в завършващата фаза.

Направихме елементарни грешки в защита. Две наши грешки бяха наказани", коментира треньорът на Левски Мъри Стоилов.

"Доволен съм от всичко - от играта, от резултата. Има голяма умора във футболистите. Още една рутинна победа срещу Левски. Сега трябва да се освежим, за да бъдем на висота и в следващия мач.

Умората се отразява и на начина на мисленето, закъснявахме в единоборствата. Бяхме по-бавни, по-мудни. От нищото Левски отбеляза гол. Трябваше да вдигнем оборотите през второто полувреме, създадохме положения и имахме ситуации да вкараме трети и четвърти гол", каза от своя страна наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика