Собственикът на Ботев Пловдив уволни треньора Николай Киров

OFFNews Последна промяна на 29 май 2019 в 19:02 1884 0

Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров е освободен от поста с решение на собственика на клуба Георги Самуилов, информира сайтът на "канарите".

Благодетелят на "жълто-черните" обяви решението си на нарочна пресконференция, минути след като го съобщи лично на специалиста, който остава в историята със спечелените Купа и Суперкупа на България през 2017-та.
Заедно с Киров Ботев напускат асистентите в неговия екип.

Ръководството на клуба започва работа по избора на нов старши треньор, който трябва да бъде назначен до старта на лятната подготовка.

Николай Киров остави своята следа в Ботев в последните три години, след като пое отбора в края на месец август 2016-та и още в първия си сезон начело на тима успя да спечели два трофея, последвани от добра еврокампания.

33-те месеца начело направиха от Киров най-дълго задържалият се на поста треньор в новата история на Ботев.

ПФК Ботев изказва благодарност на Николай Киров и неговия екип за приноса им за клуба и пожелава успехи в бъдещите им професионални предизвикателства.

Минути след новината за освобождаването на Киров, сайтът на "канарите" публикува и изявление на Самуилов.

"Уважаеми ботевисти,

След подробен и внимателен анализ на процесите в клуба през последните години, както и в частност на показаното от представителния отбор в отминалия спортно – състезателен сезон, стигнах до убеждението, че е време „Ботев“ да поеме смело по дългосрочен и последователен път на своето развитие.

Най-важната част от него, разбира се, е завършването на ст. „Христо Ботев“, липсата на който е голямата язва за нашия клуб. Съмнение в това няма и никога не е имало, а значението му за всички ботевисти пролича най-ясно във финала за Купата на България, когато цялата футболна общественост се убеди в жизненоважната необходимост от това огромната „жълто-черна“ публика да се върне в своя дом.

В тази връзка мога смело да заявя, че след извървян до момента дълъг и трънлив път, най-сетне реконструкцията на ст. „Христо Ботев“ ще бъде подновена. Това ще се случи до 1 септември, когато ще започне реалната строителна дейност.

Не можем да си позволим обаче стадионът да отнеме цялото ни внимание и то ще бъде фокусирано също така върху изграждането на боеспособен млад отбор. Убеден съм, че най-голямата радост за всеки ботевист е да гледа на терена състав от свои момчета, който играе красив футбол на модерен стадион. Това е и моето желание.

Анализът на процесите в представителния отбор, в това число трансфери, постигнати резултати и спортно – техническо развитие, ме убеди в необходимостта от промяна и вдъхване на нов живот в отбора.

В тази връзка „Ботев“ се разделя със старши – треньора Николай Киров и неговия екип и от новия сезон отборът ще има нов треньор. Използвам възможността да благодаря от лично мое име и от името на целия клуб на Николай Киров и специалистите от неговия щаб за работата им в последните 3 сезона. Те оставиха забележителна диря в клубната история, за което ги поздравявам.

Намираме се в процес на напреднали разговори за избирането на нов треньор. Очакваме в близките дни те да бъдат финализирани и да обявим името на човека, който ще поеме поста.

Тук е мястото да подчертая, че основната задача пред него ще бъде постепенното изграждане на солиден отбор, съставен основно от собствени юноши и млади български футболисти. „Ботев“ притежава гръбнак от доказани играчи на отлична футболна възраст, като към тях постепенно и смело трябва да бъдат добавени и най-талантливите момчета от школата на клуба.

Време е децата от работещата вече шеста година в прекрасни условия академия да получат своя шанс за изява, а от тях очакваме да покажат, че заслужават тази възможност и да се възползват от нея.

Вярвам, че това е правилният път, по който „Ботев“ смело и търпеливо трябва да върви и се надявам, че скоро всички ще заедно ще берем плодовете от това.

С уважение,
Георги Самуилов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови