Русия изхвърли Испания, домакините на Мондиал 2018 на 1/4-финал

OFFNews 01 юли 2018 в 20:22 4780 0

Домакинът на световното първенство Русия продължава да мечтае за нещо голямо на Мондиал 2018. "Сборная" отстрани считаният за фаворит тим на Испания в 1/8-финалите и влезе в топ 8, като за място в полуфинала ще се изправи срещу победителя от мача между Дания и Хърватия, който е по-късно тази вечер.

Редовното време и продълженията завършиха 1:1, след като Испания поведе в срещата чрез автогол на Сергей Игнашевич в 12-ата минута, а Русия изравни от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Жерар Пике.

С изпълнението се нагърби Артьом Дзюба, който не сбърка за 1:1. До края на редовното време и продълженията нямаше много голове. Испанците претендираха за дузпа в края срещу Иско, но след преглеждане на видеоповторенията такава не бе отсъдена.

Така се стигна до изпълнението на дузпи, които трябваше да определят победителя. За Испания точни бяха Андрес Иниеста, който хладнокръвно изпълни първата дузпа и Жерард Пике, за Русия първите две вкараха Фьодор Смолов и Сергей Игнашевич.

След това Коке направи пропуск, а по-късно Акинфеев спаси удар и на Яго Аспас и Русия ликува, а световният първенец от 2010 г. напусна турнира за радост на препълнените трибуни на стадион "Лужники".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!