"Синя хунта" обяви бойкот на Левски

Трима титуляри аут до края на сезона заради нежелнието им да подпишат нови договори

OFFNews Последна промяна на 05 май 2017 в 14:48 4991 0

Една от големите фракции в публиката на Левски - "Синя хунта", обяви, че спира да ходи на мачове за неопределен период. Причина за това е разделението между привържениците. От "хунтата" призоваха за среща на всички фен клубове от цялата страна.

Ето какво гласи съобщението:

Скъпи братя левскари,

Ние – представителите на „СИНЯ ХУНТА”, взехме едно единодушно и същевременно ужасно тежко за нас решение – да преустановим за неопределен период от време посещенията на футболните срещи на нашия любим „Левски”, на когото абсолютно винаги сме били напълно отдадени. Този „Левски”, който обособява идеализирания образ на смисъла на нашия живот.

Отстоявайки строго позицията си, искаме да заявим пред цялата високо уважавана от нас левскарска общност, че това решение не е продиктувано само от събитията от последния мач срещу „Литекс”. За съжаление, в продължение на много години ставаме преки свидетели на жестоко разделение между наши братя. Този неприятен процес на сепаратизъм ескалира до такава степен, че левскари да се гледат с неприязън и омраза и да се клеветят един друг, което не доведе до нищо хубаво. По този начин се опорочи най-святото и най-красивото в подкрепата на любимия отбор, а именно любовта и единството.

НИЕ ясно искаме да подчертаем, че напълно се разграничаваме от този ожесточен спор между няколко уважавани от нас организации и че няма да вземем ничия страна. Чувстваме се длъжни да напомним на всички как през последните 7 години „СИНЯ ХУНТА” е участвала дейно във всички събития, организирани от НКП „ЛЕВСКИ”, но няма как и да не споменем, че в този момент се чувстваме объркани и емоционално отблъснати от нашия дом – Сектор „Б”.

Все пак сме с напълно ясното съзнание, че именно в подобни тежки и трудни моменти бягството не е решение, но понякога то е наложително. Смятаме, че единственото, от което се нуждаем и ние – феновете, а и самият клуб, е братската дружба. Затова апелираме, че незабавно трябва да се организира среща между всички дейни фен клубове от цялата страна, на която да бъде направен компромис от всички страни в името на отбора на народа и единния и силен Ултрас Сектор „Б”, който всички си спомняме и за който всички левскари в днешно време милеем.

С уважение, СИНЯ ХУНТА

П.П.: Позволяваме си да припомним на всички наши братя един високо почитан от нас цитат на най-великия българин, който едновременно описва трагичната ситуация, в която сме поставени, но и ни дава ключа за преодоляване на премеждието: „Интригата спира хода на народната работа”.

Междувременно стана ясно, че Левски ще доиграе сезона без трима от основните си футболисти. Става дума за защитника Сърджан Лукин, халфа и национал Георги Костадинов и холандеца Джереми де Ноойер. Тримата са с изтичащи договори и на този етап отказват да ги подновят.

В същото време треньорът на Левски Николай Митов отрече слуховете, че бившият капитан на "сините" Владимир Гаджев е пред поредното си завръщане в тима. Жадното видя спекулации породени от факта, че бившият футболист на Ковънтри изгледа вчерашната тренировка на Герена.

Тимът гостува тази неделя на Черно море в Каварна, а началният час на срещата е 17:30 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови